web analytics

De cate grame de proteine are nevoie un copil?

de cate grame de proteine are nevoie un copilMi-am pus intrebarea aceasta dupa ce i-am luat lui Albert(1an si 5 luni) seminte de chia. Se laudau pe ambalaj ca o lingura de seminte de chia contine 3grame de proteine si mi-am zis ”proteine good, dar de cate grame de proteine are nevoie un copil?”

 

 

Bebelusii intre 0-6 luni au nevoie de minim 9.1 grame de proteine pe zi. Proteinele se vor lua doar din lapte, fie praf, fie matern.

La aceasta varsta nici nu ar trebui sa te stresezi cu proteinele. Ce este important in aceasta perioada este sa creasca in greutate si inaltime si sa fie fericit.

Bebelusii intre 7-12 luni au nevoie de cel putin 11 grame de proteine pe zi. In aceasta perioada se incepe diversificarea, deci bebelusul isi va lua cele necesare si din mancare. Nu trebuie grabit procesul diversificarii, fiecare are ritmul lui, probleme cu mancarea are orice bebe din punctul de vedere al mamei, despre asta am scris mai multe in Introducere in diversificare.

Copiii intre 1-3 ani trebuie sa manance cel putin 13 grame de proteine pe zi.

Copiii intre 4-8 ani au nevoie de cel putin 19 grame de proteine pe zi, insa daca sunt foarte activi, au nevoie de un gramaj mai mare.

Copii intre 9-13 ani ar trebui sa manance 34 grame de proteine zilnic.

Baietii intre 14-18 ani au nevoie zilnic de 52 grame de proteine, in timp ce fetele de 46 grame de proteine.

In UK e ceva lapte de vaca pentru bebelusi de scrie vitaminele pe sticla. Inainte sa am bebe, mi s-ar fi parut o prostie sa cumpar un astfel de produs, ca laptele e tot lapte si are vitamine chiar daca nu scrie pe cutie, insa acum cand vad ca de fapt laptele nu e doar lapte, prefer sa cumpar din acesta pe care scrie ca e pentru bebei. Mai mult marketing? Poate, dar sunt multumita cu alegerea facuta.

De exemplu, pe aceasta cutie de lapte din care ii dau lui Albert, scrie ca 200ml contine 6.8 grame de proteine. Are zile in care bea doar seara, vreo 240ml, dar daca bea si dimineata se fac 440ml, deci isi ia necesarul de proteine doar din lapte, plus ca si mananca.

Despre semintele de chia mai vroiam sa zic ca o lingura de seminte de chia contine 6grame de fibre, 3grame de Omega 3 si 3grame de proteine.

Daca te-a ajutat articolul, un Like la pagina Aventurile lui bebe conteaza mult pentru mine. Merci!

sursa foto: fox6now.com

Citeste si:

De cate grame de zahar are nevoie un copil?

De cate grame de grasimi are nevoie un copil?

Exemple de grasimi ”bune” sau nesaturate

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest