web analytics
Personal

Urarea care m-a pus pe ganduri

bloguri de mamiciEra bine daca doar ma punea pe ganduri si ma lasa sa dorm, dar nu, e tot acolo si ma face sa ma gandesc la tot felul de situatii. Am postat o poza pe Facebook cu burtica mea de 4 luni juma’ pe atunci si lumea bine intentionata mi-a urat ”Felicitari!”, ”Sarcina usoara” si ”Nastere usoara”. De cand am vazut ”Nastere usoara” am inceput sa ma gandesc la tot felul 🙂 .

Inainte eram optimista, imi ziceam ca sunt mamica tanara, o sa fie totul bine, imi imaginam totul frumos, dar acum sunt in situatia lui ”daca … si daca… dar daca…” care nu mai ma lasa sa dorm 🙁 . Daca mesajul ar fi venit din partea unor mamici, atunci mai intelegeam sa ma agit, deoarece au avut parte de aceasta experienta, dar m-a suprins si pe mine faptul ca o urare imi da atata bataie de cap.

sursa foto: psychcentral.com
sursa foto: psychcentral.com

Inca sunt in dilema unde sa nasc: la stat sau la privat. Dupa experienta cu acele, cu pretul analizelor si cu datul in stanga si in dreapta, inclin spre privat, iar dupa ce vad preturile de la privat, imi vine sa nasc acasa. Sincera sa fiu cel mai confortabil mi-ar fi sa nasc acasa, deoarece nu m-ar stresa nimeni cu ”impinge, impinge”, stiu ce se intampla cu copilul meu tot timpul, nu m-as gandi ca daca ii da lapte praf si dupa ma intreb de ce nu vrea sa suga, etc.. Sotul nici nu se gandeste la aceasta varianta, deoarece ”daca Doamne feri’ sunt complicatii” si are dreptate, ca daca ar avea cordonul in jurul gatului, nu as avea de unde sa stiu asta si nici ce sa fac( cred ca sunt carti in care sunt descrise astfel de situatii, dar nu as vrea sa imi fac rau mie sau bebelusului).

De ce mi frica( mai nou) sa nasc la privat? Nu stiu cat chef au doctorii. Poate ca la doctorii de la privat nu se pune aceasta problema sau poate se pune la unii. Exemple:

– poate se satura doctorul/ doctorita de plansetele mele si imi propune epidurala. Nu vreau epidurala, vreau sa nasc natural. Daca nu o sa mai pot de durere, atunci o sa cer, dar nu vreau sa mi se dea epidurala pentru ca nu mai are rabdare doctorul

– daca voi fi in travaliu n ore, dar suport durerile, nu vreau sa mi se dea oxitocina ca sa imi grabeasca travaliul si dilatarea pe motivul ca respectivul doctor nu are chef sa stea o zi intreaga in clinica pana nasc 

– mi sa nu mi se dea oxitocina fara sa ma intrebe( am citit de o mamica, dar ea a nascut la stat si s-a trezit cu o perfuzie)

Nu am citit multe intamplari despre nasteri, dar experientele neplacute de care am aflat au avut loc la spitale de stat si mi s-a facut groaza de cum pot fi unele asistente si unii medici. Inca nu m-am hotarat daca voi naste la stat sau la privat, dupa cum v-am zis, in urma experientelor mele inclin spre privat, dar din fericire mai am timp sa ma gandesc. 

Intrebare ca sa pot dormi din nou: mamici care ati nascut natural cu/ fara epidurala in Timisoara, la Première( fostul President) cu ce medic ati nascut si cum a fost? Dar la Athena( la Athena nu as prea vrea, ca au niste preturi…) cu cine ati nascut, cum a fost si pentru ce pachet ati optat( am vazut ca au standard, deluxe si vip)?

sursa foto: saintthomashealth.com
sursa foto: saintthomashealth.com

 

 

One Comment

 • Avatar

  Xpresso

  Am aflat cateva pareri de la mamici si vreau sa le impartasesc cu voi, dar as vrea sa aflu de mai multi doctori :). Ele au nascut la Première si iata ce au zis de cativa medici:
  – dr. Popa Zoran( o mamica): a nascut fara epidurala si declansarea travaliului si crede ca I s-a dat oxitocina la final; a fost multumita
  – dr. Dorneanu Florin( o mamica): mamica a cerut epidurala si a fost multumita
  – dr. Mihalca Camelia( o mamica): mamica a optat pentru epidurala, dar a ramas cu dureri de spate in acel loc
  – dr. Dance Laura( doua mamici): o mamica a zis ca e de nota 10; alta mamica a nascut cu ea ca era de garda, mamica nu a vrut epidurala, I s-a dat oxitocina si a fost multumita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *