web analytics
Viata in Anglia

Tigarile, alcoolul si varsta de 25 de ani in Anglia

tigari-alcool-si-varsta-de-25-de-ani
sursa foto: serendipityartfestival.com

In Anglia, varsta este foarte importanta cand vine vorba de alcool si tigari. Daca la 7 ani ii cumparam bunicii mele tigari de la magazinul din coltul strazii, la 27de ani nu pot cumpara tigari in Anglia. Interesant, asa-i?

Tigarile, alcoolul si varsta de 25 de ani in Anglia

Pentru mine a fost derutant. “Bun, bun, dar daca am peste 18 ani de ce nu imi vand tigari? Doar sunt majora!”, imi ziceam, dar am ajuns la concluzia ca la ei nu e important sa pari de 18, ci sa pari peste 25. De ce? Sunt sigura ca ai vazut si tu adolescente de 17 ani care pareau de 23 si decat sa se riste si sa incurajeze consumul de alcool si fumatul, aleg sa dea aceasta lege: daca arati sub 25 de ani, ti se cere buletinul si mai apoi primesti pachetul de tigari sau bautura alcoolica dorita.

In urma cu aproape 3 ani am mers la casa cu trei sticle de bere. Am avut i.d.? N-am avut. Cine isi ia buletinul sau pasaportul pana la magazinul de la coltul strazii? Ei bine, de nevoie trebuie un act de identitate.

Astazi a trebuit sa merg sa iau tigari ca sotul era in trening si a zis ca el nu merge asa si bine a facut, nu de alta, dar chiar nu imi place cand vad barbati in trening pe strada. Am zis ca am o sansa, ca mi-au mai aparut niste riduri intre timp, anticearcanul le accentua mai tare, asa ca am zis sa incerc. Mi-a cerut i.d.? Bineinteles ca mi-a cerut! L-am avut? Bineinteles ca nu. Ma gandeam sa-i arat profilul de Facebook, sa-i zic “Look at these wrinkles! I’m 27, trust me, actually trust my wrinkles ’cause they don’t lie!”, dar nu m-am mai stresat ca sotul era in masina, asa ca l-am trimis pe el in pantaloni de trening.

Daca ajungi prin Anglia si mergi in club, nu uita de buletin sau pasaport! Mai bine il ai la tine decat sa te intorci dupa el, deoarece taxi-urile nu-s ieftine.

 

Citeste si:

Cum e la interviu pentru NINo– Cum e la interviul pentru NINo? NINo vine de la National Insurance Number si daca vrei sa muncesti in UK ai nevoie de acest numar pentru a putea lucra legal in Marea Britanie.

Ce se intampla la playgroup– Dupa ce am ajuns in UK, am auzit si eu termenul de playgroup. Aici mamicile tot merg la playgroup cu copiii si eu stateam si ma intrebam din fata laptopului: unde este playgroup? cum arata? ce se intampla acolo? se organizeaza activitati? ce anume? cat costa? cate persoane specializate sunt acolo? ce altceva ofera? te poti plimba pe acolo sau tre’ sa stai la masuta sau in cerculet? as mai intreba, dar nu stiu ce sa mai intreb.

Cat costa mancarea in Anglia– Ieri am fost la cumparaturi si am cumparat mancare si dulciuri si tin sa precizez aceste lucruri, deoarece cand merg cu sotul la magazin cumparam ciocolata, chipsuri, ciocolata, trei produse din care putem gati  si cand ajungem acasa ne dam seama ca n-am luat de mancare.

Gradinitele din Anglia– Deoarece pana acum am vizitat 4 gradinite, acest video va fi despre  gradinitele in Anglia. Am sa iti spun cat costa, care sunt diferentele dintre gradinitele de aici si cele din Romania, care sunt diferentele dintre cele private si cele de stat, cum sunt educatoarele, despre o experienta neplacuta la care am asistat si alte informatii care iti vor fi de folos.

Expresii englezesti- Englezii folosesc unele cuvinte cu alt sens, asa ca inainte de a raspunde urat, ia o pauza si gandeste-te la ce a vrut sa zica. Vreau sa iti fac cunoscute cateva expresii englezesti si sa iti povestesc cateva intamplari, ca azi mi-am primit si eu primul ”are you alright?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *