web analytics
Articole

Sexul dupa epiziotomie

 

sursa foto: http://th08.deviantart.net
sursa foto: http://th08.deviantart.net

( Pe un alt blog am scris cum e in Londra. Articolele se numesc “Zambete si ciudatenii in Londra- Partea I si Zambete si ciudatenii in Londra- Partea a II-a. Le poti citi aici si aici.)

Tin sa iti zic ca imi e greu sa scriu acest articol, deoarece dau din casa lucruri care ma privesc doar pe mine si pe sot, dar vreau sa iti spun cum sta treaba la mine, deoarece am tras niste sperieturi.

So, cum e sexul dupa epiziotomie?

Am ajuns in Londra si a venit seara cea mare 😀 . Tin sa iti zic ca la controlul de 6 saptamani nu am mai fost, deoarece am lasat pe ultima suta si am uitat, ca eram bagata in priza cu mutatul, cu bagajele, cu ordinea, mai ales ca pe timp de zi nu puteam face nimic. Mentionez ca dupa epiziotomie m-am simtit bine, in sensul ca la o saptamana am facut abdomene, ok, doua zile la rand, ca dupa am uitat si eram obosita, toate atele s-au topit la 3 saptamani si simteam ca e totul in regula „down there”.

Dupa momentul magic care nu a mai fost magic, ii zic lui A „Stii, nu m-am simtit ca inainte. A fost tare ciudat. Mi frica. Adica pe tine te simteam, dar nici o placere. Mai simteam ceva din cand in cand, dar oricum, nu ca inainte. Pentru tine a fost ok?” Pentru el a fost bine, dar in capul meu au navalit o gramada de intrebari si afirmatii:

–          Daca de acum incolo nu voi mai simti nimic? Cum dracu sa nu mai simti nimic? Ce fac?

–          De ce dracu n-am facut cezariana? Bun, imi era mai greu, dar macar pu*a imi era ok si nu era nimic schimbat „down there”. Tra’ sa le zic la X, Y, Z sa faca cezariana, ca ui’ ce am patit eu.

–          Calmeaza-te, mai, ca acum e prima data dupa mult timp si… si e prima data. Stai sa vezi cum e si a doua oara, ca poate va fi bine. Mda… dar daca tot nu o sa simt mare lucru?

–          De ce nu mi-au zis X si Y ce au patit dupa nasterea naturala? Ca nu va mai fi la fel? De ce nu mi-a zis doctorul? De ce nu i-am intrebat de partea asta? Cum nu m-am putut gandi?

–          Oare o fi o chestie din asta pe baza psihologica? Ca nu sunt pregatita sau bullshit-uri de genul? Dar eu nu sunt cu din astea…

Bine ca n-am dat mesaje la prietene a doua zi, ca mare tampenie le sfatuiam, la cezariana ma refer.

Dupa ce am facut sex a doua oara, toate simturile mi s-au reactivat. A fost ca inainte, a fost perfect. A treia oara la fel. Nu mai continui sa iti zic toate datile, ca nu e relevant, dar tin sa iti zic ca e bine, ca e foarte bine, dar m-am speriat rau prima data.

Am nascut natural, fara epidurala, pe doctor mi-a venit sa il pup si a doua nastere tot naturala va fi.

In legatura cu epiziotomia, tin sa iti zic ca nu m-a durut. Stiu cand m-a taiat, dar nu am simtit. La ce dureri am avut cand am nascut, simteam doar durerile nasterii, puteau sa mi se faca 5 injectii in fund, sa mi se taie un deget, ca nu as fi simtit.

Conteaza foarte mult doctorul, dar si psihicul tau( ma refer ca unele mamici nu mai vor sex, ca sanii devin doar sursa de hrana pentru bebe, etc.). Sunt de parere ca daca nu vrei sa ajungi asa, nu ajungi. Eu niciodata nu mi-am pus problema asta si ar fi fost frustrant, daca asa ar fi stat treburile. Un copil nu inseamna zero sex, zero placere, zero intelegere cu iubitul. Un copil nu va schimba relatia fara voia voastra, cel putin asa vad eu lucrurile. Un copil e sursa de fericire si oboseala si de mai multa dragoste si intelegere din partea sotului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *