web analytics
reteta-risotto-bolognese
Retete fancy

Risotto bolognese

Risotti bolognese este o reteta noua careia i-am gasit un ingredient cheie.

Ingrediente:

1 ceapa tocata

3 catei de usturoi zdrobiti

1 morcov taiat semiluna

1 dovlecel taiat semiluna

1 cub de knorr

1 lingurita oregano

4 ciuperci taiate felii

400 gr pasatta

250 gr carne vita

150 orez

parmesan

frunze de busuioc

branza cheddar

Preparare

Se clateste orezul si se pune la fiert.

Se pun 500ml de apa la fiert iar cand apa clocoteste se adauga cubul de knorr de vita( stoc de vita).

Intr-o oala se pune putin ulei, se lasa la foc mediu si se adauga ceapa, morcovul, dovlecelul, usturoiul si se gateste pana cand legumele devin putin moi. Adaugam carnea tocata si o gatim pana cand capata culoare maro, apoi turnam passata, presaram lingurita de oregano si amestecam.

Cand orezul este aproape gata, se scurge si se pune in oala alaturi de legume, carne si passata. Se adauga ciupercile. Treptat se toarna cei 500 ml de stoc de vita si se amesteca continuu. Se mai lasa pe foc cateva minute pana cand orezul este facut.

Servire Risotto Bolognese

Se presara parmesan, se pot pune cateva frunze de busuioc si se adauga ingredientul cheie: un pic sau mai mult( depinde de gust) branza cheddar. Yum! Delicios!

Alte retete

Pui cu salata de rodie si sos tahini

Spaghete amatriciana cu bacon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *