web analytics
Personal

Reclamatiile se fac la Politie, nu pe Facebook!

reclamatiile-se-fac-la-politie-nu-pe-facebook
sursa foto: deslogepd.org

Vrem ca Romania sa se schimbe, dar simtul civic se face prezent pe Facebook. Ne plangem pe Facebook ca vedem barbati care se masturbeaza in parcuri in plina zi, ca Maria urla ca din gura de sarpe cand e batuta de sot, ca profesorul cutare ia mita, dar nimeni nu merge sa reclame la Politie. Cum sa se ia masuri daca nu exista nici o reclamatie in scris?

Stiu ce vei spune: ”Degeaba fac reclamatie sau plangere la institutia cutare, ca oricum nu o sa se schimbe nimic!”. Bineinteles ca nu o sa se schimbe nimic, daca pe mentalitatea asta functioneaza 95% din poporul roman. Daca nimeni nu se oboseste sa reclame o infractiune, cum naiba sa isi faca Politia treaba?

”Da, dar nimeni nu raporteaza.”. Si daca nimeni nu raporteaza cum sa faci tocmai tu asta, asa-i? Dar te astepti sa se schimbe lucrurile. Interesant.

”Oricum toata lumea stie ca profesorul Gheorghe ia mita si i-a facut cineva ceva? Nu.”. Aceasta replica mi-a dat-o un coleg si am ramas dezamagita, deoarece era lipsit de speranta ca s-ar putea schimba ceva in tara asta. Cu profesorii stiu cum e. Nu iti vine sa reclami un profesor in timpul facultatii ca poate te trezesti ca nu intri in licenta. Da, perfect de acord cu tine. Dar dupa? Dupa ce te-ai prezentat la proba scrisa si orala si te-ai vazut cu licenta luata, ai putea face reclamatie? Ai putea. Daca tu si inca cativa colegi mergeti si faceti reclamatie si poate mai aveti si o dovada, ceva, crezi ca nu o sa se ia nici o masura impotriva lui?

Acum ca vorbesc de profesori mi-am amintit acel caz cu un profesor din Timisoara de la Medicina de mai chema studente sa-i faca un oral ca sa le mareasca nota sau sa le treaca examene. Cate sute de studente au trecut pe la el si din toate acestea una si-a facut curaj sa arate ce ii poarta capul?

In urma cu doi sau trei ani se plangea o mamica pe Facebook ca era un barbat ce se masturba in parc unde erau copii, bineinteles, si atragea atentia parintilor sa aiba grija. La comentarii au confirmat si alte mamici, dar pana nu s-au imbiat una pe alta sa mearga sa faca reclamatie la Politie, nici care nu a facut acest pas. Nu ma intelege gresit, e foarte bine ca s-a atras atentia si pe Facebook, dar reclamatiile se fac la Politie, nu pe Facebook!

Nu ridic in slavi Politia si nici institutiile avizate, imi pare rau daca s-a inteles asta, si nu cred ca vor rezolva toate problemele societatii, insa cred ca pot contribui la solutionarea lor.

Jigneste profesoara elevii? Vorbeste cu directoarea. Nu se rezolva nimic? Mergi la inspectorat! Copilul merge la scoala sa invete sau sa fie insultat de un cadru didactic la 8 ani? Vezi un pret pe raft si platesti altul la casa? Raporteaza problema in scris la magazin. A doua zi nu s-a schimbat nimic? Suna la Protectia Consumatorilor. Vezi un baiat ca primeste picioare de la alti trei si ca nu e vorba de joaca? Intervino, nu sta si te uita!

Cum sa se schimbe ceva daca tu ca cetatean lasi problema uitata si inchizi ochii? Romania e o tara corupta, stiu, dar asta nu justifica comportamentul de a sta cu mainile in san cand ti se intampla ceva. Unde ajungem cu pasivitatea? Ajungem sa ne plangem. Ne plangem, dar nici nu incercam sa schimbam.

Vrei schimbare? Fa-ti datoria de cetatean! Fa plangere la institutiile avizate si reclama la Politie, nu pe Facebook!

 

Daca ti-a placut articolul, sustine-ma cu un Like pe Aventurile lui bebe. Multumesc!

reclamatiile-se-fac-la-politie-nu-pe-facebook
sursa foto: ziarul de vrancea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *