web analytics
Noi in Anglia

Primele zile la o gradinita din Anglia

primele-zile-la-o-gradinita-in-Anglia
sursa foto: pinterest.com

Sunt un parinte mai relaxat cand vine vorba de tricou la 17 grade si de lipsa caciulitei iarna la 8 grade, dar ieri am inghitit in sec cand l-am luat pe fiu-miu de la gradinita. 

Primele zile la o gradinita din Anglia

Albert are trei ani si de saptamana trecuta a inceput gradinita. Sunt foarte incantata deoarece merge la o gradinita Montessori si inca de cand era bebe, eram atrasa de stilul Montessori si mi-ar fi placut ca Albert sa urmeze o astfel de gradinita. Montessori sau forest nursery, catre acestea doua inclinam. Tin sa iti spun ca in ceea ce priveste costul acestei gradinite, situatia este cu totul diferita fata de Romania, unde ar fi costat o caruta de bani, dar despre asta voi vorbi alta data, daca te intereseaza. Cu ce m-a surprins gradinita tinand cont de faptul ca ma asteptam sa nu le dea la toti geaca cand ies afara in curte?

De-a lungul celor trei ani de Anglia am auzit tot felul si unele lucruri sunt chiar deranjante pentru unii parinti: cand mergeau sa ia copilul de la gradi, copilul era cu pantaloni uzi, deoarece se jucase afara si educatoarea l-a lasat asa, educatoarea nu le dadea copiilor caciuliuta sau geaca inainte de a merge afara la joaca,  copiii nu dormeau in pat, ci pe saltele tari pe jos, alti parinti ziceau ca trage curentul pe sub usi si se intrebau cum ii lasa pe copii sa doarma acolo, altii erau suparati ca nici sa le sufle nasul nu se obosesc si copiii sunt plini de muci pe fata si pe haine. Eram pregatita psihic din acest punct de vedere, curent n-avea de unde sa fie(nu cred in curent pe 38 de grade, dar cand ai geamuri si usi prost puse, crede-ma ca nu-i distractiv sa simti vanticelul toamna si iarna si sa vezi perdeaua cum flutura), asa ca m-am bucurat ca baietelul meu va merge la aceasta gradinita.

De la gradi am primit o lista cu ce trebuie sa punem in rucsacelul copiilor, rucsac oferit de gradi, si trebuie haine de schimb, papuci de schimb si pampers daca mai e nevoie, deoarece dupa varsta de trei ani, gradinita nu mai asigura scutece si servetele copiilor. Saptamana trecuta i-am dat niste sandale si ieri i-am dat sosete din acelea mai groase cu talpa care nu aluneca, deoarece nu gaseam sandalele(erau la gradi). Vin sa-l iau pe Albert, il pun pe scaun sa-i dau papucii, pun mana pe sosetele cu talpa, erau ude. Le dau jos, sosetele clasice, ude si ele, bineinteles. Nu stiu cat a stat al meu copil cu sosete ude, dar m-am panicat un pic atunci ca nu vream sa se raceasca iar, deoarece pe weekend a avut febra, deci numai ce-i trecuse raceala. Credeam ca papucii de schimb sunt pentru interior, pentru umblat in gradinita, dar se pare ca tot cu acei papuci ies si in curte. Si eu care cautam ieri papuci moi care sa tina de cald, da-ti seama ce mai aborbeau fiecare picur de apa 😀 .

Da, din astea am patit. In rest imi place. Stiu ca lui fiu-miu tre’ sa-i placa, dar si mie imi place. Pe mine ma certa maica-mea cand ma gasea cu sosetele un pic transpirate, deoarece era stresata ca racesc 😀 . Astazi serveau prajiturele facute de copii de doi ani. Bineinteles ca au fost ajutati de educatoare, dar ironia stii, bine ca stie un copil de doi ani sa faca prajiturele si eu nu 😀 . Daca ai intrebari, lasa un comment pe blog si iti voi raspunde 🙂 .

P.S.: Stiu sa faca clatite si briose cu fructe. Eee! 😉 😀

Ma gasesti pe Facebook, Insta si YouTube! See ya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *