web analytics
Noi in Anglia

Prima data la o clinica medicala in Anglia

la-clinica-medicala-in-Anglia

Saptamana aceasta am ajuns cu fiu-miu la doctor, deoarece ii tot revenea febra si am ajuns la o clinica medicala din zona. Am sa povestesc cum a fost, ce ne-a trebuit pentru a ne inscrie la GP, GP-ul fiind medicul de familie, cum au fost cei de la receptie, cum a fost clinica, cum a fost doctorul si cum am fost plimbati dintr-o parte in alta.

Pe blog am sa spun informatiile esentiale, deoarece am povestit intreaga experienta intr-un video de 15 minute. Mi se pare ca este unul dintre putinele video-uri in care m-am deschis, cel putin asta simt eu, am povestit si despre mine si sper sa va placa. Calitatea video-ului nu este una wow, deoarece filmez seara la 11 si am o umbrela care se pare ca nu este suficienta, dar sper sa conteze mai mult ce am de spus 😀 .

Am ajuns la clinica din zona noastra, deoarece se pare ca nu te poti inscrie la ce clinica vrei, ci de care apartii cu zona. Din fericire, era a doua mea optiune aceasta clinica si cu ocazia aceasta ne-am si inscris la G.P..

Ce acte trebuie pentru a te inscrie la GP? Pasaport, dovada de adresa(proof of address) pentru noi si pentru Albert am avut pasaportul si certificatul de nastere(pasaportul a fost sufiecient, deoarece certificatul nu era tradus). A trebuit sa completam ceva foi, gen anul nasterii, unde am locuit inainte si apoi am primit o foaie care intreaba cat de alcoolic esti 😀 . Am sa o atasez la sfarsitul postarii sa te amuzi si tu, dar e bine ca fac asta, deoarece ofera consiliere celor cu probleme.

Nu ne-a placut ca noi ne-am facut programare de urgenta la o clinica si de fapt trebuia sa ajungem la o alta clinica, dar nu ne-a spus nimeni acest lucru la telefon. Programarea de urgenta se poate face in aceeasi zi, dar e de preferat sa suni pana in ora 10 sau pana in ora 12 ca sa prinzi loc.

Albert este bine, am fost primiti de doctor cu zambetul pe buze, febra i-a luat-o din ureche(e bine ca la doctor a stat, ca pe mine nu ma lasa) si cred ca se intreba de ce am venit 😀 , dar i-am spus ca m-am stresat ca i-a tinut mai mult febra si nu intelegeam de ce.

Deci ne-am inscris luni la GP(de fapt doar sotul si Albert s-au inscris), marti nu eram inca in sistem, din cauza problemelor ce le-au avut si nu doar in Anglia, asa ca marti, la programarea de urgenta a mai trebuit sa completam ceva formular care era pentru 24 de ore. N-am inteles exact ce era cu acela, dar fie.

Clinicile sunt curate, prima clinica este mai mica, asa ca in ziua in care ne-am inscris la GP nu era multa lume decat 5 persoane, nu am dat de oameni raciti(cel putin nu se manifestau), in schimb la a doua clinica erau vreo 18 persoane, copii si adulti si ii mai auzeam pe unii cum tusesc si ma gandeam cu groaza sa nu luam ceva virus, mai ales ca lui Albert ii trecea raceala.

O consultatie la o clinica privata in Anglia costa intre 80£-120£.

Acum ca am spus informatiile esentiale, te invit sa urmaresti video-ul si daca ai sugestii, intrebari, un gand bun sau un simplu ”ce mai faci?”, scrie un comment la aceasta postare sau la video-ul de pe canalul de youtube . Ne auzim 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=mqwyKb0Ggrk

clinica-privata-in-Anglia
Facebook

Instagram

YouTube

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *