web analytics
Albert

Plastilina, bat-o vina!

idei-cu-plastilina
sursa foto: No Time for Flash Cards sau livingmontessorinow.com

Acum ca am facut si rima, tin sa va zic ca plastilina devina cea mai scumpa jucarie care se poate cumpara intr-un an. De fiecare data cand cumpar, zic ”de acum o sa o pun inapoi in paharel dupa ce terminam joaca”, dar uite ca nu fac asta si o bucata e deja pe talpa papucului, alta e mestecata de Albert si devine lipicioasa si yacky, alta ramane peste noapte in locuri obscure din casa iar a doua zi e intarita si nu ne mai putem juca cu ea.

 

A! Referitor la consumul plastilinei. Uit! Uit ca am zis c-o strang, uit ca e pe jos, de fapt nu o mai vad. Nu stiu cum, dar de mult timp am inceput sa ignor jucariile de pe jos, nu le mai vad, nu ma mai deranjeaza si acestea fiind zise, hai sa-i gasesc scuza lui Albert: Albert e un copil creativ si oamenii creativi sunt dezordonati. De fiecare data cand stang jucariile si le pun frumos pe sertare, le ia si le arunca. Cand e ordine face mai mult dezastru decat atunci cand e dezordine, sper ca intelegeti. Acestea fiind zise, mi-am amintit de o zi in care am avut musafiri si sotul s-a dus dupa ei sa ii aduca la noi si pe Albert l-am trimis cu ta-su sa pot face ordine in sufragerie. Am strans si sortat jucarii, aspirat, vase spalate, sters prin bucatarie, etc. si vin oamenii in vizita si zic ”Wow, dar nu va impiedicati de bile?” 😀 . ”Care bile? A, nu! Mai mult calcam pe ele.” I-am luat ceva saculet cu bile colorate si nu m-am limitat la unul, i-am luat doi saci, sa aiba multe bile colorate. Le-am luat degeaba, dar ideea e ca desi mai sunt 10-15 risipite prin living, eu nu le vad sau le ignor, nici eu nu imi dau seama de fapt ce fac, dar nu ma deranjeaza.

Nu stiu cat costa plastilina prin Romania, dar aici o culoare(100gr.) costa 1 lira si ne tine in cazul bun 3 zile. Mai in gluma, mai in serios, le-am zis unor prieteni cand vin, daca au loc in bagaj, sa imi aduca plastilina si chiar vreau sa va intreb daca imi recomandati un anumit fel, deoarece ma intereseaza sa nu se usuce de pe-o zi pe alta si in cazul in care sunt mai multe culori laolalta, o culoare sa nu ajunga doar pentru o bila gen pom-pom.

I-am luat lui fiu-miu un set de plastilina cu forme, cutitase, sucitor, pinten, tare frumos si i l-am dat pe la 6 seara cand deja se apropie ora de somn, deci era marait. Mare greseala! Urlete ca i-am luat un paharel sa-l desfac, urlete ca i-am luat sucitorul sa ma joc si eu, urlete ca am vrut sa ii arat cum se foloseste pintenul, tare mult a urlo-plans(hehe, va place? 😀 ) seara aceea, dar mi-am invatat lectia: nu-i mai testez jucariile atunci cand le primeste(sper sa ma pot abtine) 😀 .

Aceasta este experienta noastra cu plastilina, aduce bucurie si urlo-plansete in vietile noastre, dar nu putem trai fara ea.

Copiii vostri sunt innebuniti dupa plastilina?(Astept recomandari, daca aveti, sa dau comanda 😀 ).

Daca iti place blogul, sustine-ma cu un Like pe Facebook, cu un Subscribe pe canalul de Youtube si cu un Follow pe Instagram. Danke schön 

plastilina
plastilina din care am facut o biluta gen pom-pom(nu glumesc); sursa foto: pinterest.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *