web analytics
ora-de-dirigentie
Personal

Ora de dirigentie

ora-de-dirigentie

In 12 ani de scoala am avut patru ore de dirigentie care mi-au ramas in minte, deoarece uitandu-ma in urma chiar ne-au fost folositoare si astazi voi povesti despre ele ca sa intelegeti de ce s-au diferentiat de clasicele ore in care eram lasati sa vorbim cu colegul sau colega de banca.

Prima data s-a intamplat cand eram in clasa a patra si doamna invatatoare a inceput sa ne vorbeasca despre menstruatie. Probabil ne-a tinut dupa ore, stiu ca eram doar noi, fetele, si nu a fost o ora dedicata acestui subiect, dar este important ca ne-a vorbit despre asta si apoi ne-a spus ca daca avem intrebari, putem merge oricand la ea. Frumos? Foarte frumos!

In clasa a saptea sau a opta, toti elevii clasei ne-am uitat la un film. Era un film antidrog, mai tin minte doua persoane care isi spuneau povestea, un barbat pletos si o femeie, iar pentru mine a fost genul acela de film de la care ma treceau fiorii si simteam cum mi se ridica parul in cap. Stii senzatia? Avea o melodie pe stil rock si era filmat la ceva ruine, poate si in biserica. Am dat detaliile acestea, deoarece poate stie cineva cum se numeste. L-am vazut prin 2003, 2004, asa ca daca ai idee, let me know. Mi-a ramas in minte de atunci si consider ca este foarte important ca si elevii de 13 ani sa vizioneze astfel de filmulete. Imi vine sa-l recomand in mod special pe acesta, doar ca nu stiu nimic despre el, din pacate.

Aveam o profa’ care era implicata in tot felul de proiecte, mergea la prezentari, in clasa a doisprezecea cand eu cu inca o colega trebuia sa ne pregatim sa dam bacul la filosofie, ea a plecat in State si noi am ramas stresate, dar din fericire si datorita studiului intens cu ros de unghii si mancat la 12 noaptea, totul a fost bine. Ce mi s-a parut foarte important, este ca ea a inceput sa ne vorbeasca de traficul de carne vie. Nu ne-a vorbit doar o data, ci de mai multe ori, ne-a dat exemple si ne-a prins foarte bine. Cine se gandea la 17 ani ca daca pleci intr-o tara straina cu un prieten sau o prietena, te poti trezi dezbracata intr-o camera cu alte cateva fete langa tine si sa nu stiti unde sunteti? A insistat pe acest subiect doamna profesoara si bine a facut!

Am vrut sa povestesc patru experiente, dar mi-am amintit doar trei, insa daca mi se aprinde becul, revin cu un update.

Consider frumoase orele de dirigentie in care poti sa faci ce vrei si sa vorbesti in soapta cu colegul sau colega de banca. Este ora in care iti cunosti mai bine colegii, te destinzi, nu stai cu stres ca urmeaza ora de dirigentie, este ora salvatoare. Mi-ar placea insa ca macar de doua ori pe semestru sa se vorbeasca despre ceva important sau sa se discute subiecte in care elevii sa vorbeasca liber, pe moment, stand in banca, fara schita de acasa ca se anunta tema la dirigentie pe saptamana viitoare(asta ar mai lipsi, tema la dirigentie), sa fie o discutie libera in care copiii sa isi exprime parerea. Este nevoie de asa ceva in scoli si in licee!

Inchei aici articolul, mi-ar placea sa aud si parerea ta intr-un comment, iar daca iti place blogul, ma gasesti saptamanal pe Facebook, Insta si YouTube. Ne auzim data viitoare! Bye!

 

sursa foto: www.odt.co.nz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *