web analytics
Personal

O vorba buna da aripi!

o-vorba-buna-da-aripi

Stii ce mi-ar placea sa vad in jur? Mai multa sustinere, mai multe cuvinte bune si incurajatoare, mai multa apreciere pentru oamenii care ne plac si prin care ne leaga ceva.

”De ce s-a tuns? Avea un par asa frumos!”, ”De ce nu mai scrie poezii? Imi placeau atat de mult poeziile ei.” si cand aud aceste afirmatii, intreb ”Dar tu i-ai zis vreodata ca are un par frumos? I-ai zis ca scrie bine si ca ii citesti poeziile?”. De unde sa stie daca nu-i zici?

Oamenii nu citesc ganduri. Oamenilor trebuie sa le spui. Cand e vorba de ceva rau mai atragem atentia, nu tot timpul, depinde de fiecare, dar cand e vorba de ceva bun, cuvintele de bine sunt ca si curcubeul: aduc bucurie si sunt rare. Ar putea fi ca soarele, zilnice.

Stii ce am observat de-a lungul anilor? Ne zgarcim sa sustinem oamenii, sa oferim un compliment si sa le spunem un cuvant incurajator. Cu cei cunoscuti care ne sunt dragi suntem si mai zgarciti. De ce sa-i oferim unui prieten un compliment cand putem sa-l pastram pentru noi? De ce sa cumparam un sapun de casa natural facut de vecina Ileana cand putem cumpara un brand prezent in toate supermaketurile? De ce sa incurajam pe cineva drag, ca doar oricum va fi bine?

Criticam prea mult si incurajam prea putin. Facem prea putin pentru noi si pentru cei din jur. Mi-ar placea sa avem mai multa incredere in noi si in ceilalti oameni. Spune ce simti, ce gandesti, ca celalalt nu are de unde sa stie. Face ceva gresit? Atrage-i atentia o data, chiar de doua ori, sa stie omul ca vrei sa-i transmiti un mesaj, plus de asta fiecare avem momente cand ne prindem mai greu. Face ceva bine? Incurajeaza-l si apreciaza-l. O vorba buna da aripi!

Acesta este mesajul meu pentru vineri, 28(cum suna 😀 ) si daca iti place blogul, ma poti sustine pe

♥♥♥ Facebook ♥♥♥

♥♥♥ Instagram ♥♥♥

♥♥♥ YouTube ♥♥♥

Merci!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *