web analytics
Pentru burtici si mamici,  Sarcina

Cat costa analizele din primul trimestru de sarcina?

sursa foto: shutterstock.com
sursa foto: shutterstock.com

Cu analizele de trimestrul I am avut doua experiente: una buna si una proasta. Cea proasta a avut loc astazi, deoarece am fost mintita in legatura cu costul analizelor.

 

 

 

 

 

 

Articolul acesta va fi mai lung, asa ca ceasca de cafea sau ceai e binevenita. Eu am langa mine cafeaua, asa, ca sa ma agite si mai tare. Glumesc 😛 .

Doctorita care se ocupa de sarcina mea mi-a spus ce analize sa imi fac pentru trimestrul I. Printre acestea se regasesc analizele gratuite, analizele care trebuie platite si dublul testul.

Cat costa analizele din primul trimestru de sarcina?

Am fost la Synevo. Foarte ok domnele/ domnisoarele de acolo, mi-a placut foarte mult de tipa de la receptie si de cea care mi-a luat sange, au vorbit frumos, mi-au oferit informatiile de care aveam nevoie, cand mi s-a luat sange, mi-a aratat ca acul, eprubetele sunt sigiliate, in timpul ”actiunii” a vorbit cu mine, in concluzie totul a decurs foarte bine. La Synevo mi-am facut analizele gratuite, testul de sifilis care trebuia platit( 20lei) si dublu testul( 140lei). Am intrebat cat m-ar costa si celelalte analize, au facut un calcul si mi-au spus ca 430lei, ceva de genu’.

M-am inscris la o doctorita de familie din Timisoara care lucreaza la o clinica privata. Am intrebat doamna de la receptie cat m-ar costa analizele pe care trebuie sa le platesc. Mi-a spus ca 150lei, 170lei, nu mai stiu exact. Intre 170lei si 430lei e diferenta de pret. Am fost sa ma interesez si la Grigoras, acolo ar fi costat peste 500lei.

Astazi am fost la clinica privata sa imi fac analizele cu 170lei. Am rugat-o pe doamna sa mai calculeze o data pretul. A zis ca face 290lei. Ok… Nu mai costa 170lei, costa 290lei. Ok, 290lei fata de 430lei e diferenta. Cand mi-a scos acul am umplut juma de vata cu spirt de sange, dar nu a fost mare paguba. Am intrebat-o cand sa vin dupa analize, mi-a zis ca ma suna, ca dureaza cateva zile ca le duce la Synevo la Bucuresti. Eu mega fericita ca cei de aici lucreaza tot cu Synevo si ma costa si mai putin. Peste juma de ora suna telefonul. ” Stiti, ca nu am calculat bine, bla bla bla si ca mai trebuie sa aduceti 110lei”. Asa m-am suparat pe doamna aceea si pe felul in care procedeaza. Vin aici la clinica, ma hotarasc sa imi fac analizele, deoarece imi zici ca pretul e 290lei( +5lei ca imi iei sange) si dupa juma de ora imi zici ca tu nu ai calculat bine si ca mai trebuie sa iti aduc bani?

Sa fac o paranteza despre aceasta clinica privata in care am calcat de 3 ori, iar in urmatoarele dati voi mai merge doar pentru doctorita de familie. Am fost sa intreb de fonduri la inceputul lunii decembrie. Ei vineri in 29dec. nu au primit fonduri si atunci m-am dus luni, in 2 decembrie. Ii spun doamnei( aceeasi care mi-a luat azi sange si mi-a zis preturile) de ce am nevoie si ma intreaba cum ma numesc. Numele meu nu ii era cunoscut si mi-a zis ca nu au primit fonduri si ca nu stie cand primesc, dar sa ma duc pe langa nu stiu ce piata ca acolo mai e o clinica si ei au primit. Atunci am intrebat-o cat m-ar costa analizele fara fonduri si mi-a zis ca 170lei.

De stiam ca voi pati asa, ma duceam frumos la Synevo, le vedeam pe domnisoarele dragute, mi se lua frumos sange, eram si aproape, plateam tot atata cat am platit la acea clinica si nu eram mintita.

Cat m-au costat analizele din primul trimestru de sarcina? Doar analizele fara vizita la ginecolog m-au costat 565lei.

Din punctul meu de vedere, analizele de trimestrul I costa foarte mult. Ai niste bani de dat care se castiga greu si pe care ii dai pentru doua minute( cand iti ia sange) sau jumatate de ora( cand face screening-ul). Sunt bune pentru sanatatea mamei si a copilul intr-adevar si nu as avea nimic de comentat daca ar fi si la noi salariul minim pe economie 700euro, dar este de 700lei. Aceste analize atat de importante, ar trebui sa si le permita oricare viitor parinte, sa nu reprezinte un efort financiar si nici chiria care iti asigura tie si familei tale un acoperis deasupra capului.

Din analizele de trimestrul I mai am doar lama pe care o voi face la urmatoarea vizita la doctorita. Pozele pe care le-am pus sunt cu analizele pe care le-am facut la Synevo si intr-un alt articol le voi posta si pe cele facute la ”clinica minune”. 

IMAG1759 IMAG1760

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAG1761IMAG1762

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMAG1763

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *