Mersul la lucru si febra copilui
De știam că o dată cu începerea grădiniței va trebui să stau acasă 3, 4 zile în fiecare lună din cauza febrei, făceam al doilea bebe mai repede.
De când a început grădinița, băiețelul meu face febră în fiecare lună. Știam că cei mici se răcesc des, chiar în fiecare luna după începerea grădiniței, doar că unii numesc răceală când cel mic tușește și îi curge nasul, alții când fac febră. Eu asociam răcelile acestea cu un nas care curge, un hapciu și febră în unele cazuri, dar se întâmplă ca în fiecare luna să stau cu ochii pe termometru ca pe butelie, mai ales în timpul nopții.
Începutul lunii decembrie a fost tare “distractiv” pentru noi, deoarece a început cu un virus la stomac și a continuat cu febră patru zile, iar după o săptămâna ca aceasta, soțul și socrii se intreabau de ce sunt burzulită. Descriu cum arată o noapte când copilul are febră pentru cei care nu știu sau care n-au ajuns încă în acel punct:
ora 22: trezit copil pentru sirop de febră sau luat febra(câteodată se trezește când îi verifici temperatura)
ora 22-00: sunt cazuri în care cel mic nu mai vrea să adoarmă, că îi sare somnul, deoarece i se ia temperatura, i se da sirop, i se schimbă pampersul, haina dacă îi este udă, i se dau picături de nas, gel mentolat pe piept ca să poată respira și mai cere apă/lapte/ceai, iar după o oră cere din nou ceva lichid
ora 2:00: luat febra și adormi la loc dacă poți, dacă nu, o oră, o oră juma te mai uiți pe pereți, te stresezi, te mai gândești la chestii
ora 5;6: cel mic se trezește că are febră sau îți pui ceasul să îi verifici febra și apoi adormi dacă poți, când poți
Acestui program i să da repeat minim 3 nopți, iar pe timp de zi ești întrebată de ce ești urâcioasă, burzulită, supărată sau mai ești sfătuită să nu te culci așa târziu, că de aceea ești irascibila a doua zi. Aham…
În una din zilele acestea, când aveam o discuție cu mine și îmi ziceam că nu mă simt bine, mi-am zis “Și dacă trebuia să mergi la lucru, cum erai? Nu te mai plânge atâta, că alte mămici după ce dorm trei ore pe noapte, se trezesc să meargă la serviciu 8-9 ore pe zi.”. Mi-am dat o palmă imaginară și mi-am lăsat starea în pace.
N-am avut treabă cu copiii care strănută, tușesc(în limita bunului simț) sau cărora le curge nasul, în schimb am treabă cu părinții care își duc copiii la grădi sau la locuri de joacă cu virus la stomac. Am înțeles și părinții care își duc copiii la gradi răciți, mai ales că majoritatea părinților nu lucrează de acasă, nu toată lumea are bunicii în oraș, bonă 4 zile pe luna nu găsești, dar mă întrebam cum procedează, mai ales în primele două zile de febră ale copilului. La grădinița lui Albert, de exemplu, educatoarele au voie să administreze copiilor doar Calpol, Calpol fiind paracetamol sub forma unui sirop bun la gust, din fericire, dar chiar vreau să le întreb dacă le ia febra copiilor bolnavi și le dă sirop în caz de nevoie.
Probabil că te-am șocat cu faptul că n-am treabă cu strănutul, tusea și nasul care curge, dar încă de când era Albert mic și mergeam la locuri de joacă sau în parc, am întâlnit copii cu muci până la bărbie sau care tușeau, așa că pot să zic că m-am obinuit, iar după ce am auzit copii care tușeau la gradi, am acceptat 😀 .
So, scrie-mi părerea ta într-un comment pe blog, iar dacă de exemplu, te afli într-o altă țara sau într-un oraș în care chiar n-ai cu cine lăsa copilul, spune-mi cum faci? Angajatori care te lasă să stai acasă 2, ,3, 4 zile pe luna nu sunt, așa că înțeleg.
Pe data viitoare! Pana atunci ne vedem pe Facebook, Insta si YouTube!
sursa foto: coachingsen.com