web analytics
Romania

Jurnal de calatorie

Am ajuns în Romania și fiecare zi ne-a adus o bucurie. Aici nu ne plictisim și am avut parte deja de experiențe noi. Da, sunt tare entuziasmată!

Eu am învățat să împletesc cunună de usturoi. Arată așa de bine, încât voi lua una acasă. Mă gândesc să iau doua și să le pun la intrare.   Imaginează-ți că în loc de două ghivece cu flori să fie două cununi de usturoi. Hashtag transylvania style. Glumesc, glumesc, dar aș pune câțiva englezi pe gânduri.

jurnal-de-calatorie

Jurnal de călătorie

Au făcut socrii bulion și am vrut să ajut și eu. N-am prea înțeles cum se toarnă corect în sticle. Mi se tot spunea mai repede și mai încet. Mai încet să nu facă bulbuci în sticlă, mai repede să nu se răcească. Daca mă întrebi, Alexandra, cum se toarnă bulionul? iți voi da același răspuns pe care l-am primit și eu. Repede și încet. Hahaha!

Albert a cules și a curațat porumb cu bunicii.

Am scos cartofi. Socrii s-au specializat și au cumpărat un aparat de scos cartofi. A mers destul de repede datorită aparatului și a muncii în echipă.

Albertel nu se plictisește. Nu-i trebuie televizor și se culca tărziu. Toată ziua e pe bicicletă, în piscină și la joacă. Bunicii i-au făcut o surpriză și i-au cumpărat o căsuță. Seara când am ajuns, vița de vie era decorată cu baloane colorate, iar căsuța era plină de luminițe. Curtea arăta de poveste!

Într-o seară, o pisica a venit la noi și i-am dat de mâncare. Era micuță, slăbuță și cu pui în burtica. Eram curioși daca va veni a doua zi și dimineața cine era în curte? Pisicuța! E tare frumușica. Albert a stat în balansoar cu pisica, pisica a adormit, Albert nu voia să o trezească așa că a legănat-o și a mângâiat-o juma’ de ora, daca nu mai bine. I-am zis să meargă să se joace, nu trebuie să stea lângă pisica. Pisica s-a trezit, s-a pus pe jos și iar a ațipit. Albertel nu voia să se dea cu bicicleta să nu o trezească.

Știi că în Anglia pisicile costa bani? O pisica costa 20-100£, rar se găsesc gratuit, iar cele de rasa costă mult.

Aici ne bucurăm de fructe și legume proaspete. Socrii lucrează mult în gradina, iar noi suntem fericiți că mâncam roșii cu gust de roșii, ardei cu gust de ardei și piersici gustoase.

Diminețile mă distrează. Aud cocoși, câini, păsări, până și vaci. Mă surprinde faptul că mă trezesc repede. La 4 jumate, 5 jumate dimineața stau o ora, doua, îmi reamintesc că sunt în vacanță, apoi mă culc la loc. Nu îmi vine să dorm atâta pentru că sunt odihnită, nu sunt stresata, nu depun efort. Este wow!

Chiar mă bucur că am ajuns anul acesta în România pentru că anul trecut nu am ajuns. Mă bucur pentru băiețelul meu cel mai mult, deoarece stă cu bunicii și are parte de o vacanță frumoasă.

Tu ce planuri ai pentru vacanța de vară?

Daca iti place blogul, aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu articolele ce le postez si urmareste Aventurile lui bebe pe social media.

jurnal-de-calatorie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *