web analytics
Articole

Sexul si somnul in timpul sarcinii

sursa foto: babble.com
sursa foto: babble.com

In acest articol am sa iti spun ce raspunsuri mi-a dat doctorita la intrebarile care imi dadeau batai de cap.

Cum urma sa merg la controlul de 17 saptamani, mi-am notat intrebarile pe o foaie pentru a nu le uita din nou 🙂 . La unele intrebari am primit raspuns si din partea mamicilor si a taticilor, dar voiam sa intreb eu doctorita sa ma simt mai bine. Pe foaie am trecut urmatoarele cuvinte: somn, sex, risc de crestere, acid folic, pipi si vopsit.

 

 

Somnul in timpul sarcinii

Am auzit ca nu e bine sa dorm pe spate, doar pe o parte si asa este. Am auzit acest lucru din primul trimestru de sarcina si tin sa va zic ca de la 1 luna jumate tot pe o parte dorm. La un moment dat ma dureau sanii( bine ca pe rand :)) si nu mai aveam stare, deoarece eram satula de dormitul doar in aceste doua pozitii si eram doar la sfarsitul primului trimestru. Stiu ca in saptamana 15, 16 mai dormeam pe spate, dar nu era cu intentie. Cand dormim adanc nu mai stim noi pe ce parte suntem, daca dormim corect sau nu, deoarece dormim. La inceput am prins drag de dormitul pe burta, era asa bine… Oricum, surpiza a fost cand am aflat( de pe net) ca doar din trimestrul al doilea se doarme pe o parte, ca pana atunci e ok. In concluzie, e bine sa dormi doar pe partea stanga sau pe cea dreapta, dar nu stiu sa va zic daca inca din primul trimestru sau din al doilea. A mai spus ca nu se intampla nimic daca stau pe spate 20 de minute.

Sexul in timpul sarcinii

Nu am mai intrebat-o, deoarece mi-a dat raspunsul la intrebarea anterioara( cele 20 de minute magice 🙂 ). La primul control mi-a spus ca relatiile sexuale se desfasoara normal( asa ma gandeam si eu pana cand am citit pe net ca nu e bine sa stai pe spate din trimestrul al doilea).

Riscul de crestere in timpul sarcinii

Raspunsul il gasiti aici.

Acidul folic in timpul sarcinii

Nu stiam daca trebuie sa fac pauza intre acidul folic si aspirina microdozata sau le pot lua o data. Se pot lua impreuna.

Puterea lui pipi in sarcina 😀

Nu prea voiam sa o intreb, deoarece nu bateau chestiile nici la mine, iar pe langa acest fapt erau si cele trei controale( doua consultatii si un screening) care au iesit bine( si credeti-ma ca au fost destule dati cand a trebuit sa tin). Am auzit ”sa nu tina pipi ca pierde copilul”. Am intrebat doctorita, daca poate acest fapt sa afecteze sarcina, dar nu afecteaza sarcina. Era asa confuza 🙂 si ea ”veti simti o stare de disconfort, dar daca urinati aceasta va disparea” :).

Vopsitul in timpul sarcinii

Ne putem vopsi, ne putem vopsi ;). Dupa ce am stat patru, cinci luni nevopsita, ma gandeam sa imi fac suvite sau sa ma fac culoarea morcovului, m-as fi facut toate culorile, dar m-am limitat la cateva suvite care ma indeamna sa ma vopsesc din nou. Pro vopsit nu sunt nici eu, dar intentionez sa fac ceva in privinta culorii.

S-ar putea ca de la unii doctori sa primiti alte raspunsuri, sa va zica ca nu e bine sa va vopsiti, sa faceti sex, sa tineti pipi, cine stie? Eu v-am oferit raspunsurile de la doctorita care imi urmareste sarcina si sper ca v-am fost de ajutor.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *