web analytics
Albert

In puf pana cand?

 

sursa foto: suggestkeyword.com
sursa foto: suggestkeyword.com

Luat în brațe, legănat, pupat, mângâiat, cum aud un ”ueee” cum te iau în brațe. Vezi ce bine o duci?

De fapt, așa ai dus-o până când ai împlinit 15 săptămâni. Sar și acum un-trei, că înainte săream un-doi, deci încă tot o duci foarte bine.

Ce s-a schimbat?

 

 

 

De la 11 până la 9-11 seara, ziua ți-o dedic în totalitate. Casa? N-ai vrea să vezi cum arată, că de ai putea vorbi, ai zice și tu ”lasa-mă și pe mine singur 15 minute, chiar dacă mârâi, că nu pățesc nimic. Nu vezi ce-i aici?”.

Vineri a venit un prieten la noi, așa că joi am zis hai să spăl și eu două camere și un hol. Doar spălat. Știi în cât timp am făcut asta? 4 ore juma’ sau 5. Cum am reușit: merg să iau găleata și mopul, le clătesc, pun apa, mă pregătesc să încep să spăl și ”ueee”. Luat în brațe, liniștit, pupat, după care reușesc să spăl. După dat de papă, legănat că să adormi, stat în pat cu ține să adormi să nu te trezești și mai spăl o cameră. Te trezești, ești activ, activ însemnând că vrei să fii băgat în seamă. Jucăriile nu sunt interesante, eu da și îmi place să te răsfăț, dar când trebuie să fac chestii și nu pot, încep să îmi pun semne de întrebare. Și ținând-o tot așa, cu chiu cu vai am spălat și holul.

Vineri a venit omul la noi și eu nu apucasem să spăl baia și scările. Așa că, mâr câr, asta a fost, dar le-am spălat. Bineînțeles că după 5 minute te-ai făcut auzit, dar mi-am continuat treaba. Mai mult de 10-15 minute nu a durat toată povestea, că mami funcționează cu viteze de când te-ai născut și de dimineață până seara sunt pe maxim.

Cum am zis și mai sus, îmi place să te răsfăț, să fiu tot după fundul tău care acum cred că are 7kg, dar mai încolo ce fac? Nici 4 luni n-ai, ce-i drept, mai sunt câteva zile, dar ce voi face când ai 12-15kg? Acum mă bucur, că de la atâta ținut în brațe, să vezi ce talie frumoasă am făcut 😀

Suntem mămici și mămici, bebeluși și bebeluși, fiecare face cum consideră.

Sunt acele sisteme de purtare și unele mămici gătesc cu bebelușii în brațe sau fac curat. Eu nu vreau să ajung acolo. Dacă nu vreau să curăț legume cu tine în brațe, să gust mâncarea, să aspir cu tine în brațe, nu înseamnă că te iubesc mai puțin, nu înseamnă că sunt o mamă rea. Acesta este un punct în care nu vreau să ajung. Nu critic mămicile care fac asta, chiar nu vreau să crezi asta, dar cum decizia acelei mămici a fost să își poarte copilul tot timpul, decizia mea e să nu fac acest lucru.

15 săptămâni ale tale

Ai avut o perioadă în care papai la 3 ore, dormeai de 2 ori pe zi 40 de minute, după care s-a dat totul peste cap. Mulțumesc mămicilor cu care vorbesc pe Facebook că mă suportă 😀 . Și ai ținut-o așa multe zile, foarte multe până când ai făcut 15 săptămâni.

În perioada asta, dacă începeam să te culc( în brațe, pe muzică), adormeai, dar cum te puneam jos cum te trezeai. Încercam să culc la tine în zadar 😀 . Și noaptea iar adormeai mai greu. În loc să adormi pe la 9-9juma’, hai 10, ne prindea 11. Am ascultat la Autobronzant, Rehearsal, Blurred Lines, Jaded de am înnebunit 😀 .

Culmea e că înainte de a începe distracția cu dormitul, mi-am zis că nu știam să te culc primele săptămâni. Poate voiam să te culc prea repede, că nu te țineam suficient în brațe, dar ciuciu. Ai avut tu o perioadă lungă în care ai refuzat să dormi, dar mă bucur că ți-ai revenit. Bebelușii trebuie să doarmă, Bebe Răsfățat!

Acum adormi și fără să te dansez. Excepție înainte de culcare și poate mai vrei o data pe zi, dar acum iar ești cuminte și tot pup la tine și mă joc cu tine.

De frumos ești tare frumos. Ai niște ochișori superbi, iar culoarea e a mea, nu a lu’ tac-tu 😀 , buzițe mari și gropițe în obrăjori- astea-s de la tac-tu.

Mi ciudă că n-am fost pe fază când anume ai început să vezi bine. Cred că de pe la 7-8 săptămâni, nu-s sigură.

De la 2 luni ganguresti și de la 3 chiui 😀 . Dimineața și seară, mai ales, îți place să îmi arăți ce știi. Foarte bine 😉

Ai momente când nu îți place să fii acoperit. Când adormi și când te trezești. Woai… Uneori, după ce te pun în pat, ești adormit bine, pun păturică și te activezi: tra’ să dai din picioaruse să o iei de pe ține.

De pe la 11-12 săptămâni îți tot bagi degetele în gură. Câteodată toată mână. Vrei să vezi câte încap. Și pătură îți place să o simți pe gingii. O data am stat tare sucita, am vrut să văd dacă sugi și țin să îți zic că s-a întâmplat minunea. Dățile următoare n-a mai mers treabă și lapte nici nu mai aveam…( Și înainte îți băgai degetele în gură, dar atunci de foame făceai asta)

Când ți-am pus supozitor a fost distractiv. Voi scrie despre asta.

În scoică te pun zilnic, că doar în două locuri te-ai plictisi, adică în trei, de fapt patru…: patul meu și a lui A, pătuțul tău, saltea care stă pe masă, căruț.

Salteaua stă pe birou și tra’ să te sucești tu să te uiți la monitor.

Țin să îți zic că de săptămâni bune mănânc când mi foame. Cum? Te pun cu față spre mine când stai pe saltea și mănânc. Uneori e mai interesant monitorul, bineînțeles. Să știi că sunt atentă când vine vorba de comp’.

Ți-am luat un mei-tai. Deși am văzut că e un pic mare când l-am luat, am zis las’ că fac eu să fie bine, că nici nu-s bine legăturile făcute. M-am uitat la video-uri, am găsit și ponturi dacă e prea mare mei-tai-ul, dar degeaba. Nu înțeleg faza: pe lungime ți bun, puntea e ok, dar ți larg sus… Mai mult de 15 minute n-ai stat încă în el. Vedem mâine. Poate stai 20.

Daaaaa! Ce era să uit: tu zici mama 😀 . Serios. De la 3 luni ai început cu ”meee-maaa”, după “mema”, “mammm-a” și acum zici ”mama”, dar scurtezi “a”-urile 😀 .

Bineînțeles, acum urmează câteva poze care nu au legătură cu articolul, luate de pe weheartit.com 😀

1

2

5

4

3

 

2 Comments

  • Avatar

    Ioana

    Stai calma, ca nu cred pe nimeni in stare sa aspire si sa spele pe jos cu copilul purtat – eventual pe spate. Sau daca respectiva incalta papuci cu perie pe talpa (au, ce idee, ma duc sa incerc sa lipesc buretele pe slapi, cine stie cum imi va luci casa :). De gatit, daca chiar trebuie, poate-poate. Mers in vizita, la posta, la doctor, in tramvai, la evenimente cu mica maimuta agatata de tine. Tot ce presupune sezut mult pe scaun se exclude. Si mersul la buda :)). Din proprie experienta cu Manduca :).

  • Avatar

    xpresso

    :)) acum m-am gandit ca pentru covor e buna banda dubla adeziva; eu cred ca mamicile sunt super mamici si daca vor sa aspire cu bebele in brate vor face asta 😉 Vreau si eu sa stea in mei-tai, sa pot sa merg cu el la plimbare, ca in tramvai acum n-am cum cu bebe. Mersul la wc e exclus sau nu? Tra’ sa incerc acasa de cateva ori sa am experienta inainte de a ajunge in oras 😀 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *