web analytics
Noi in Anglia

Grija cand inchiriezi casa in Anglia

sursa foto: pinterest.com
sursa foto: pinterest.com

Grija cand inchiriezi casa in Anglia! Deoarece ni s-a retras o suma frumusica din garantie, vreau sa iti spun la ce sa fii atent atunci cand faci contract de inchiriere, sa nu patesti ca noi.

 

 

 

 

 

 

In legatura cu articolul trecut(daca ai contract de inchiriere pe 1an si proprietarul vrea sa se mute inapoi mai repde) vreau sa iti spun ce am aflat:

Daca primesti notice de la avocatul landlordului cum ca vrea sa se mute inapoi inainte de terminarea contractului, nu ai de ce sa te sperii, asa e procedura.

Daca primesti acest notice, nu esti obligat sa te muti pana la terminarea contractului. De exemplu, contractul vostru se incheie in aprilie si landlordul vrea sa se mute inapoi in decembrie. Nu au ce sa faca si e dreptul tau, tu locuiesti legal, ai contract de inchiere pana la data x, deci pa si pusi.

Chiar daca ai familie, esti obligat sa te muti in 2 luni de cand ti se da notice-ul, doar daca in notice este mentionat ca landlordul vrea sa vanda proprietatea sau daca proprietatea are nevoie de reparatii majore(cade acoperisul). Daca unul din aceste motive nu apare in notice-ul de la avocat, nu ai de ce sa te muti.

Bineinteles, poti sa fii intelegator, sa cadeti de comun de acord, sa va mutati cum gasiti altceva(si poate va treziti cu o caruta de bani luati din deposit).

Agentia trebuie sa se oboseasca sa te ajute sa iti gasesti altceva, sa iti trimita ceva mail-uri cu proprietati. In contractul nostru, scria ca dupa 8 luni, agentia poate sa dea in scris sa ne mutam mai repede, prin urmare sa iti trimita pe mail o casa, doua. Daca incep mai repede decat scrie in contract, e nasol pentru ei.(Eu eram revoltata ca nu trimit mai repede, dar m-am uitat in contract si am inteles motivul).

Depositul(garantia) nu va fi afectat daca tu nu vrei sa te muti mai repede de data incheiarii contractului de inchiriere.

Un lucru foarte important de care sa tii cont atunci cand faci contract cu agentia sunt pozele. Da, contractul trebuie sa aiba poze si o lista cu ce are proprietarul in casa, altfel poate sa iti ceara proprietarul cat doreste si tu nu ai cum sa dovedesti.

Un alt lucru foarte important e sa ai contractul la tine atunci cand parasesti casa. Daca proprietara zice ca e ok, pune-o sa scrie si sa semneze pe loc ca totul e in regula, ca daca nu, te tine in ”everything is fine” pana la eliberarea depozitului si te trezesti ca iti cere nu stiu cate sute de lire.

Eu si sotul nu ne-am gandit la faza cu pozele si sa scrie aia atunci alb pe negru ca e multumita si am ramas fara 875lire.

Agentia si firma care tine garantia se spala pe maini un-doi si nu poti sa ii implici. De ce? Procedura e ca agentia trimite suma ceruta de landlord firmei cu garantia. Tu primesti mail de la firma cu un cod ca sa iti primesti depositul si in cazul in care nu esti de acord cu suma ce urmeaza sa ti se inapoieze, tre’ sa discuti cu proprietarul sau sa mergeti in judecata. Noi cu proprietara asta nu aveam cum sa ajungem la un alt rezultat, ca pe langa ca am vrut sa fim ok si am hotarat sa ne mutam mai repede, ea a inceput sa insire lucruri pe care nu le-am facut si sa exagereze. Tanti se pare ca e o nesimtita si sunt sigura ca ar fi mers cu nesimtirea pana la capat, deci nu am fi ajuns nici unde certandu-ne. Cu judecata pe cine sa fi dat in judecata? Pe firma cu garantia nu aveam de ce, pe agentie puteam, ca se pare ca nu era complet contractul, dar noi in acest caz nu aveam treaba cu ei, ci cu suma ceruta de ea. Pe ea am fi dat-o in judecata pentru 875lire, am fi castigat, dar plateste avocat, ia-ti liber de la lucru, nervi, stres, te tot intrebi cand si cum se va termina totul.

Uite, vezi, mie mi se pare foarte aiurea legatura asta dintre agentie si firma ce tine depositul. Ar fi fost corect pentru chirias ca el sa poata contesta suma cand proprietara o transmite agentiei, nu dupa ce ajunge la firma cu depositul. Atunci poti sa ceri bani inapoi, sa tragi agentia de urechi singur, sa ii intrebi cum permit proprietarului sa isi renoveze si decoreze casa pe banii altuia fara nici o dovada.

Asa ca, grija cand inchiriezi casa in Anglia!

Cand am aflat, voiam sa ma cert cu toata lumea si sa dau in judecata. Eram foarte foarte suparata, plangeam de nervi. Dupa mi-am dat doua palme imaginare si mi-am amintit alte situatii de cacat din trecut pentru care am ales sa trec mai departe si mi-am dat seama ca bine am facut. Ce dai, aia primesti 🙂 .

P.S.: Daca ti-a placut articolul, un Like la pagina Aventurile lui bebe conteaza mult pentru mine. Merci!

 

 

 

 

4 Comments

 • Avatar

  george

  Am trecut pe acolo. Nu vroia sa ne dea depozitul. Doar 600 lire. Am fost la avocat si m-a indrumat spre Small Claim Court. Mi-a zis clar sa am poze ca totul e in regula si castig sigur. Este un formular de completat il depui la curte si astepti acasa. Vine hartie si la tine si la landlord. Rezultatul am primit banii inapoi integral. Nu a vrut sa mearga in curte. Trebuie rabdare. Is banii mei munciti. Nu ii las asa usor. Avocatii la consultatii de astea nu iau nici un ban. 10 min de vorbit, aratat contract. Asta a fost la mine.

 • Avatar

  Xpresso

  Ma bucur ca s-a rezolvat la tine. Noi nu am avut poze. Nu am facut nici cand am inchiriat casa, nici cand am plecat. Ne-am intalnit cu proprietara, i-am aratat casa, am povestit, ea a zis ca totul e in regula. Am mai vorbit intre timp ca uitasem aspiratorul, am intrebat de fiecare data de depozit, ea tot ”everything is fine” si ca suna la agentie sa ne dea ok-ul pentru depozit. Pozele le aveai si de la agentie cand ai inchiriat sau ai facut tu poze inainte de a pleca din casa? La avocat ai fost undeva anume? Nu imi vine sa cred ca nici un avocat nu ia bani.

 • Avatar

  ionela turda

  Nu stii cu ce agentie ati avut voi depozitul Dar noua ne-a fost mult mai usor pt faptu ca banii nu ii avea proprietara ci agentia cu depozitul.Ne-am luat banii inapoi doar contactandu-i pe ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *