web analytics
Articole,  Sarcina mea

Efortul si nervii in sarcina

 

sursa foto: therapytwins.com
sursa foto: therapytwins.com

De ce nu e bine sa depui efort sau sa te enervezi in timpul sarcinii? Nu stiu raspunsurile de pe net, dar stiu sa va zic ce se intampla in cazul meu si nu e de bine.

 

 

 

 

 

 

Inainte de a ramane insarcinata nu am facut sport( nu am fost la aerobic, sala, innot, etc.), m-am plimbat putin, corpul meu nu a mai fost obisnuit cu miscarea. De la inceputul sarcinii am tot zis ca ma plimb, ma dau cu bicicleta, voi folosi ganterele pe care uit sa le sterg de praf, caut filmulete pe youtube, dar nu am facut nimic din toate astea.

Intr-o seara merg cu sotul la plimbare. Am mers, nu un pas la 2 secunde, timp de o ora si un pic. Ce se intampla a doua zi? Vad ca imi curge sange.

Mergem la ai mei, reusesc sa dorm cinci ore( urat e cand schimbi patul), ne plimbam mai mult de o ora, musafiri( sa stiti ca imi plac musafirii), oboseala. Ce mi se intampla? Imi curge sange.

Stresului, nervilor, situatilor neplacute le-am facut fata pana cand ne-a murit un prieten. Vad ca imi curge sange. ”Ce pisici am mai facut acum?”, mi-am zis. Ne si mutam perioada aceea si incercam sa imi dau seama de la ce: de ridicat n-am ridicat nimic, nu m-am obosit cu ordinea, nu m-a suparat nimeni. Mi-am amintit ca tot ce faceam cu o zi inainte, faceam cu lacrimi in ochi si numai la acel prieten m-am gandit…

efortul si nervii in sarcinaLa o saptamana si o zi dupa ce am primit vestea trista, alte ”minuni” se intampla, printre care aflu si ca am citatie de la Parchet. Citatia sau ce era chestia aia a venit pe numele vechi. Revoltata ca astia de la Politie nu trimit pe numele nou( schimbat de un an), incep sa ma gandesc ce am facut. Ma gandeam ca o fi fost din cauza unor acte, dar nu intelegeam de ce a venit pe numele vechi. Ma gandeam, ma enervam, plangeam. Daca ajung la inchisoare si eu nu am facut nimic, daca tra’ sa imi iau avocat, daca tot tra’ sa fac drumuri sa ma prezint la Judecatorie( mai ales acum cand nu mi mai bine sa merg cu masina), oare ma duc la Barcea sau o sa fiu in Timisoara? Raspunsul l-am aflat dupa o saptamana si era din cauza ca prin clasele V-VIII, mie si inca la doi colegi ni s-au furat telefoanele si banii. Au trecut mai bine de 12 ani in care nu am primit nimic( daca am primit, am primit atunci dupa primul an) si se trezesc acum sa ne anunte nu stiu ce. Cu ce s-a terminat toata treaba? Cu o mare usurare si sange intre timp.

Inainte pielea de pe burtica imi era intinsa, nu o puteam prinde( pisca), iar dupa aceste doua saptamani ”mirifice” vad ca mi mai moale burta. Ce am facut intre timp? Nu am mai luat acid folic si m-am enervat. Am citit pe grupurile de mamici, ca la unele bebe s-a intors pe cand aveau 7 luni, altele ca au nascut dupa doua saptamani si o luna de cand s-a intors bebele. Iau din nou acid folic si sper ca burtica mi s-a ”modificat” din cauza ciocolatei. O sa merg si la control.

Ce va recomand? Fiti calme si daca nu ati facut efort, luati-o incet. Mi-ar placea sa existe solutii pentru a fi zen tot timpul sau macar cat suntem insarcinate.

De ce nu am mai scris atata timp? Gasitit aici motivul.

Aroma Therapy

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *