web analytics
Romania

Din Timisoara la sat cu autobusul

din-Timisoara-la-sat-cu-autobusul
aici eram in autogara oraselului asteptand autobusul catre Timisoara

Cum sa fie autobus din Timisoara catre un oras mai mic( dar are tribunal 😛 ) doar la 8 dimineata si la 4 juma’ dupa-masa? Cum sa cauti autobus catre alte sate si sa fie doar dimineata? Scuza este ca era duminica. Da… Faptul ca majoritatea oamenilor nu lucreaza duminica e motiv sa n-ai cu ce circula de la oras la sat? Nu sustin oamenii care nu lucreaza, dar daca stai mai departe, intr-un sat amarat, cum ajungi la lucru daca n-ai masina? Faci 20km cu bicicleta pe tunete si fulgere? Da-o-n mama ei de treaba!

Imi cer scuze de limbaj, dar am ramas cu un gust amar.

Pentru ziua de duminica m-a pregatit ziua de sambata. Trebuia sa iau autobusul catre Timisoara din orasel si pe site scria ca se ia de la o cofetarie. Ajunsa in oras, nu stiam unde e cofetaria respectiva si am intrebat o doamna. Tot de la doamna am aflat ca autobusul catre Timisoara nu mai pleaca de la cofetarie, ci de la autogara. Bun. Ajung la autogara. Inchis. Lacat pe usa, nici o foaie cu mersul autobuselor, nici un alt mijloc de transport in statie, nimic. Autobusul n-a ajuns la timp, a avut intarziere cateva minute si cate transpiratii m-au luat in acele minute de asteptare, numai eu stiu.

Duminica urma sa vin inapoi. Am vrut sa iau autobusul cu care am si venit si la 4 fara 15 ma apuc sa sun la taxi. Sun la trei firma de taxi diferite, nimeni n-avea sa imi trimita masina. Bineinteles ca le-am luat pe rand si am sunat pana cand mi-am dat seama ca nu o sa mai ajung la timp. Pierdusem autobusul! Intre timp m-am uitat si de alte autobuse, dar ciuciu. Nu mai erau autobuse catre orasel si nici catre alte doua sate pe care le aveam in vedere, asa ca a trebuit sa ma uit pentru Arad si din Arad sa iau alt autobus. Ma luasera toate transpiratiile si mi se parea de super rahat situatia.

Catre Arad aveam autobus la 5juma’ si zic ca pe asta nu-l pierd, ca tre’ sa-l iau neaparat. Nu mai sun la firme de taxi, ca sun degeaba, asa ca m-am dus direct in statia de taxi-uri de la Continental de langa magazinul Bega. Acolo? Doar un taxi. Merg disperata si grabita si-l intreb daca ma poate duce pana la autogara. Zice ca nu poate, ca-i fierbe apa in masina. L-am rugat sa cheme un coleg, iar peste 30 de secunde l-am intrebat daca sigur a chemat, deoarece chiar trebuie sa ajung la autogara. ”Dar bineinteles, doamna, cum sa va mint?” si uite cum am asteptat 3 minute si nu a aparut nici un taxi.

Eram cu un coleg. L-am rugat sa ma duca pana la autogara ca daca nu pierd si autobusul de 5 juma. Ajung la autogara la timp, nici un autobus catre Arad, intreb pe un sofer de acolo, imi zice ca firma lor nu mai are curse si de alte firme nu stie si sa merg sa intreb la informatii. La informatii aflu ca autobusul pe care urmam sa-l iau din autogara, nu vine aici, ci la o statie pe partea dreapta cum stau cu spatele la gara. Pe site zicea ca vine la autogara la care m-am dus prima data, bineinteles, dar nu, nu venea acolo. La cealalta statie imi zice nenena ca doar la 7juma’ mai au autobus catre Arad. Uite asa am reusit sa pierd si al doilea autobus si nu am mai avut cu ce ajunge acasa!

Mi-am bagat piciorul si l-am rugat pe colegul meu sa ma duca pana in Arad. Noroc ca am avut pe cine sa intreb. In Arad urma sa ma intalnesc cu socrul meu ca sa ma duca el acasa. Dupa cele patite nu am mai vrut sa astept dupa un alt autobus care ajungea la 8 in Arad si care m-ar fi dus in orasel, deoarece ar fi trebuit sa mai astept inca o ora jumate.

Da, puteam sa-l rog pe socrul meu din prima sa ma duca si sa ma aduca, mi-a si zis ca ma duce si aduce fara probleme, dar eu nu am vrut asta si nici nu vreau. Atata timp cat sunt ok, am avut si timp, ca nu m-a deranjat sa merg trei ore cu un autobus, de ce sa pun omul sa ma duca si sa ma aduca? Ma pot descurca si singura! Teoretic, ca practic nu-s taxi-uri si autobuse.

Cu ce m-am ales? Cu timp pierdut, suparare si sentiment de neputinta! Urat!

 

P.S.: Putem pastra legatura pe Facebook si in social media ma mai gasesti pe Instagram si YouTube. Merci!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *