web analytics
Articole

De ce televizorul nu este bun pentru copii

de ce televizorul nu este bun pentru copii
sursa foto: wisequacks.org

In acest articol vreau sa fac cunoscut un video care explica de ce televizorul nu este bun pentru copii, dupa care vreau sa iti povestesc o intamplare amuzanta de azi cu Albert care are legatura cu televizorul, bineinteles.

Pana la 1 an si 4 luni nu l-am lasat pe Albert la televizor, calculator, telefon, cred ca se uita la un clip o data pe luna. Pana atunci m-am implicat foarte mult, chiar sunt mandra de comportamentul meu de atunci, dar dupa aceea nu stiu ce s-a intamplat cu mine. N-am mai putut, am obosit. La doua saptamani ziceam ca plec in Romania, poate aveam nevoie de prieteni, de oameni cunoscuti, de tara, dar nu am mai facut acest pas. Cand nu mai poti si esti singura ce faci? Incepi sa iei pauze. Eh! Am facut greseala ca in pauze sa ii pun cantecele pentru copii si atunci bineinteles ca Albert nu se mai juca cu jucarii, nu mai inventa jocuri, ci statea si se uita la videouri. Da, stiam ca nu e bine si recomand tuturor mamicilor ca in aceste pauze sa isi angajeze bebelusul/copilul in alte activitati decat sa il lase sa se uite la tv, desene si videouri pe youtube.

Imi amintesc ca la inceput ma intrebam ce videouri sa ii dau copilului, ca in 95 la suta din ele sunt fete mai mult de juma’ dezbracte si pozitii indecente cu care din punctul meu de vedere, un copil nu ar trebui obsinuit. I-am pus vreo 4-5 melodii pana cand un tata mi-a spus de videourile cu cantece romanesti. Stiu ca sugestia a fost bine intentionata, dar mai mult rau a facut, deoarece am marit timpul petrecut in fata telefonului la cantece. Asa ca, daca nu ti-ai pus inca bebele la tv, tableta, telefon, nu il pune. E un cerc vicios: daca inainte aveai nevoie de 3 pauze de tigara pe zi, dupa vei avea nevoie de mai multe.

In seara asta, Albert s-a uitat cu mine la clipuri si nu am mai vrut sa tin cont de cat de imbracate erau persoanele din video. Ne-am uitat la Sean Paul, Jason Derulo, Pitbull si dupa vreo juma’ de ora, numai il vad pe Albert ca isi ridica bluza sa fie cu burtica goala. Albert isi mai arata burtica prin casa, dar rar, si o acopera repede la loc. De data asta isi tinea bluza ridicata, se uita la burtica, se uita la clip, mi-am zis ”super”. Pe de-o parte e amuzant, pe de alta nu.

Daca nu ai inteles din prezentarea lui Dimitri Christakis de ce televizorul nu este bun pentru copii, da-mi un comment pe blog sau pe pagina de Facebook si maine sau cel tarziu poimaine, il voi traduce.

 

UPDATE: Am gasit videoul tradus. Super!

P.S.: O data cu noul an mi-am propus sa scriu zilnic pe blog, asa ca dupa ora 22 voi publica un articol nou. Un Like la pagina Aventurile lui bebe conteaza mult pentru mine. Merci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *