web analytics
Albert

Varsta de 3 ani e super!

varsta-de-3-ani

Desi baietelul meu are 3 ani si 1 luna observ diferente fata de cum era la 2 ani si mi se pare ca varsta de 3 ani e super! Astazi am sa vorbesc despre micile schimbari ale blondutului meu adorabil si intentionez ca la 6 luni sau chiar mai repede sa revin cu un articol despre dezvoltarea lui Abert, mai ales ca daca citesti blogul, vei fi alaturi de noi cand Albert va incepe sa lege trei cuvinte, altele in afara de ”where are you?” si ”unde-i mami?”.

(Cand am auzit ca a intrebat ”unde-i mami?” eram toata topita si as fi vrut sa fiu langa el….)

  • mai linistit: cand am venit din Anglia(a fost la bunici trei saptamani), chiar mi-a parut mai linistit, dar a fost asa primele doua zile, ca dupa si-a reluat vechile obiceiuri. Oricum, partea frumoasa e ca este un pic mai linistit, acum depinde si de momentul zilei, ca de exemplu azi am auzit-o pe bunica lui spunand ”Mai stai si tu locului 2 secunde!”, deoarece tot sarea in pat si se invartea si nu statea locului nici cum. Azi a fost zi din aceea de 40 sau 41 de grade, ca intre 12-4 n-aveai ce cauta afara. Am fost astazi cu bicicleta si am ajuns in casa la ora 11 toata transpirata si rosie, ca el se dadea cu bici si eu eram la jogging pe 40 de grade.
  • mai ascultator: daca inainte ma rugam de el si de cele mai multe ori ramaneam cu rugatul, acum mai face ce-l rog. ”Daca am plecat la plimbare cu bicicleta, urca-te inapoi pe bicicleta, ca pe bicicleta mergi.” si a ascultat. Ok, la intoarcere s-a pus in mijlocul drumului, a inchis ochii si a inceput sa sforaie, adica se prefacea ca doarme.
  • mai rabdator: inainte n-ar fi stat sa-i trasez cu pixul forma mainii. Am fost asa incantata cand am conturat cu pixul palmele si picioarele noastre pe o coala de A4. Pe mai multe de fapt, ca ne distram.
  • se da pe trotineta cu doua roti: daca in Anglia se dadea cu o trotineta cu trei roti si cu scaun, aici se da pe doua roti, e pentru copii mai mari, ghidonul nu e fix, deci tre’ sa se concentreze. Primele doua zile cand se dadea cu ea prin casa am stat cu morcovul in fund, recunosc, dar acum mi se pare o idee buna. Trotineta lui verde si faina din Anglia nu a mai prezentat interes dupa ce i-am luat scaunul si  acum mi se pare prea usoara de condus dupa ce s-a dat pe doua roti.
  • se da pe bicicleta: sa ma vezi in Anglia cu google-ul nopti la rand. Cautam ce sa-i iau, bicicleta, tricicleta sau trike, pe grupa de varsta, daca e prea mica, daca e prea mare, cu roata de 12″ sau de 14″ si am sfarsit prin a lua o tricicleta pentru copii de 2 ani pe care Albert nu vroia sa pedaleze. Ajung in tara, a primit o bicicleta pentru copii mai mari si ce-i drept, a stat in casa pana nu i-am dat inca o sansa. Credeau ca Albert nu ajunge la pedale, dar ajungea. Prima zi s-a dat si singur, dar mai putin, a doua zi s-a dat mai multi metri, dar trebuia sa am grija la ghidon, ca el se gandea sa o ia in sant, pe iarba si apoi nu s-a mai dat cateva zile. Azi, hop pe bicicleta si s-a dat singur, cu ghidonul nu a mai avut treaba. Good job, Albert! Bicicleta are doua roti ajutatoare, dar se da singur pe o bicicleta de copii mai mari si creste inima-n mine cand vad ca merge singur cu bicicleta.
  • incepe sa-l intereseze articolele cu personaje  din desene animate: astazi a vrut sa bea dintr-un pahar cu Spiderman pe care i l-am luat pentru ziua lui. Inainte n-avea treaba. Daca cumparam bine, daca nu iar bine, dar nu i-a trebuit o jucarie cu un anumit personaj. Sa vedem ce ne asteapta in viitorul apropiat.
  • 3 cuvinte legate: primele propozitii sunt ”Unde-i mami?” si ”Where are you?”. Cand nu ma vede, incepe ”Where are you?”. Iuuui!
  • vrea sa se spele pe dinti: periuta electrica a facut minuni. Probabil datorita faptului ca are un format aparte, i s-a parut wow si acum vrea sa se spele mai des pe dinti. Spalatul acesta e mai mult gustarea pastei de dinti, dar e bine ca se mai plimba ceva perii la el pe dintisori. Oare sa-i cumpar si lui periuta electrica sau o voi cumpara degeaba?

 

Acestea sunt lucrurile care s-au intamplat intr-o luna si cateva zile si acum ca povestesc de varsta lui, mi-am adus aminte de o faza de la playgroup. Povesteam cu doamna care era ”in charge” si spune ”Wow! Ce inalt e! Cati ani are?”, ”2”, ”Da, il tradeaza comportamentul, dar e inalt ca un copil de 3 ani.”. A fost foarte draguta faza.

Eu tot spun despre mine si despre Albert si sper ca intr-o zi voi da de mamici sau femei sau barbati care citesc blogul si vor lasa teama deoparte si vor scrie pe blog un comentariu, doua, trei sau cate simt nevoia. Asa ca, sa stii ca mi-ar placea sa te cunosc!

 

 

P.S.: Daca iti place blogul, sustine-ma cu un Like la pagina Aventurile lui bebe. Merci!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *