web analytics
Personal

De ce doar femeia sa-si urmeze barbatul?

doar femeia-sa-urmeze-barbatul
sursa foto: newlovetimes.com

Venirea in Romania m-a dat peste cap si intr-o zi eram la povesti cu maica-mea si stiu ca am intrebat-o: ”De ce doar femeia sa-si urmeze barbatul?”. Am ajuns la aceasta intrebare, deoarece ma gandeam cum s-au despartit familii din cauza plecatului in strainatate si pentru ca nu s-a respectat zicala ”familia trebuie sa fie impreuna”.

Intotdeauna am fost de acord cu acesta cuvinte, ”familia trebuie sa fie impreuna” si sunt cuvinte pe care le-am simtit. Cand sotul a plecat in strainatate, eu si Albert am ramas in tara si partea urata era ca nu stiam cand vom merge si noi. Imi amintesc ca seara dupa ce a venit de la lucru(noi eram deja la garsoniera, deoarece venise un prieten dupa noi la aeroport si ne-a adus la noua casa) i-am zis ca niciodata nu mai vreau sa trec prin asa ceva. Sa nu devin mai lacrimogena decat sunt cand scriu aceste randuri, am inteles aceste cuvinte si am vazut ca sunt genul de femeie care nu poate sta fara sotul ei.

Pe langa ce am simtit pe pielea mea, am inceput sa ma uit si in jur. Am facut asta, deoarece uneori am momente de egoism si imi vine sa ma duc in tara pentru o luna, doua, trei. O luna hai ca as considera-o vacanta, dar mai mult se incadreaza la egoism si pe langa asta imi amintesc si cum m-am simtit acum 3 ani. Apoi mai e si Albert si tin minte ca anul trecut cand am venit in vizita, dupa doua zile era cu ”tata, tata” si atunci am inteles ca un copil la 1-2 ani are nevoie de parinti si nu atata de prieteni si rude.

Cunosc cazuri in care el a plecat in strainatate si ea a ales sa ramana in tara cu copilul si dupa cativa ani s-au despartit. Pe de-o parte era de asteptat, pe de alta, nu. Nu toata lumea e pe principul ca ”familia trebuie sa ramana unita”, deoarece unele dintre noi se casatoresc cu soldati, cu marinari, cu tiristi, cu directori care sunt mutati dintr-o tara in alta si se vad cu familia de cateva ori pe an. Acesti barbati ar trebui automat sa insele ca isi vad sotia si copilul de 3 ori pe an? Bineinteles ca nu. Si atunci barbatii care aleg sa isi caute job intr-o alta tara si isi vad familia mai rar de ce incep sa insele? Ei de ce au aceasta justificare?

De ce doar femeia sa-si urmeze barbatul? In cele mai multe cazuri, el vrea sa plece, sa isi gaseasca un job pe dincolo, ca e mai bine platit. Ok, ok, dar daca ea are un job bine platit in tara, de ce sa isi lase munca, locul in care se simte bine, prietenii, familia pentru necunoscut? De ce nu alege el sa o urmeze pe ea? In exemplul de fata, el sa ramana in tara, chiar daca si-a pierdut job-ul sau un an va lucra pe bani mai putini.

Ma revolta subiectul, ma revolta cand vad ca tot femeia e cea care trebuie sa lase, care trebuie sa mentina familia unita cand si barbatul ar putea lasa de la el pentru a fi cu totii impreuna. Daca ei se despart, ghici a cui va fi vina? A ei, ca nu a ales sa isi urmeze sotul…

 

Daca ti-a placut articolul, desi nu e un subiect placut, sustine-ma cu un Like pe Facebook si cu Subscribe la canalul meu de Youtube(daca vrei sa te abonezi la canalul meu, ai nevoie de adresa de mail pe gmail, nu de cont pe youtube; spun asta ca am prietene care nu stiau asta 😛 ).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *