Cum sa cresti un copil cu incredere in sine
Am la indemana o brosura din Anglia, asa ca vreau sa impartasesc cu tine pasii de aici pentru a creste un copil cu incredere in sine. Brosura are reprezentanti din Office of Law Reform, Department of Health, Social Services and Public Safety, The Office of the First Minister and deputy First Minster, The Department of Education Northern Ireland, Barnardo’s Northern Ireland, NCH, Northern Ireland Press Photographers Association, The National Society for the Prevention of Cruelty to Children si Parents Advice Centre. Pe de-o parte mi-ar fi placut sa aiba autori 😀 .
Toti parintii isi doresc un copil cu incredere in sine, pana si noi, adultii, vrem pentru noi sa fim mai increzatori, deoarece stim ca am putea face mai multe. Un copil cu incredere in sine isi face prieteni mai repede, incearca lucruri noi si fac fata problemelor pe care le vor intampina in decursul anilor.
Cum sa cresti un copil cu incredere in sine?
Iubire: Spune-i ca-l iubesti, imbratiseaza-l si da-i pupicuri. Spune-i ca-l iubesti si arata-i asta.
Independenta: Nu rezolva orice problema pentru copilul tau. Cand gasesc ei singuri rezolvare si reusesc sa faca ceva, simt acel impuls de incredere.
Evitarea comparatiei: Nu-ti compara copilul cu altii copii si nu face asta de fata cu el. Va creste comparandu-se cu altii intr-un mod nefavorabil. Toti copiii sunt unici, nu uita!
Experiente: Ofera-i copilului tau sansa de a face fata unor experiente noi si provocari avand sustinerea ta.
Laude: Ca si o regula generala, incearca sa-ti lauzi copilul de cinci ori mai mult decat sa-l critici.
Acestea sunt sfaturile oferite pentru a creste un copil cu incredere in sine. Cum ti se par? Ai fost crescut/a ca dupa carte?
Ne vedem zilnic pe Instagram, saptamanal pe YouTube si vorbim in fiecare zi pe Facebook, asa ca daca iti place blogul, ne vedem pe aceste canale de social media!
Citeste si:
De ce doar femeia sa-si urmeze barbatul– Venirea in Romania m-a dat peste cap si intr-o zi eram la povesti cu maica-mea si stiu ca am intrebat-o: ”De ce doar femeia sa-si urmeze barbatul?”. Am ajuns la aceasta intrebare, deoarece ma gandeam cum s-au despartit familii din cauza plecatului in strainatate si pentru ca nu s-a respectat zicala ”familia trebuie sa fie impreuna”.
Mamico, iesi din zona de confort– Sa ies din zona de confort, huh? Sunt parinte, am nevoie de confort, ca n-am parte de confort! Noaptea primesc picioare-n somn, in parc tre’ sa fiu cu ochii-n patru ca fiu-miu se crede Spiderman, dimineata ma trezesc cu gatul sucit si cineva imi zice sa ies din zona de confort?
Mamici dezordonate– Nu stiu de ce traiam cu impresia ca mamele sunt ordonate, cand de fapt nu e asa. La inceputul sarcinii ma imaginam o mamica model, care va fi ordonata, zambitoare, cu ten stralucitor si dinti albi ca-n reclame, leganandu-mi copilul in bluza de cashmir, dar n-am ajuns asa, in schimb am devenit si mai dezordonata decat am fost.
Fixurile copilului meu– Astazi voi vorbi despre fixurile copilului meu de 2 ani si 7 luni prin exemple si iti voi spune de ce nu sunt ingrijorata pe aceasta tema.
Ce inseamna tantrum exemplificand cu Albert(1 an si 3 luni)– Ce inseamna tantrum? Stiam de tantrumuri, stiam ce presupun, am fost surprinsa ca pot aparea la copiii de 1 an, dar ce nu stiu, desi am citit, este cum sa le gestionez, mai ales in public. Partea cu distragerea atentiei si alte teorii functioneaza doar in casa, afara n-ai nici o sansa si tot ce trebuie sa ai e…. rabdare( eu una urasc cuvantul). Hai sa iti povestesc prin ce trec de 2 luni cu al meu bebe care numai ce a implinit 1 an si 5 luni.
Vizioneaza si: