web analytics
Articole

Cum poti enerva o mamica- Partea a doua

cum-poti-enerva-o-mamica
sursa foto: huffingtonpost.com

Stii persoanele acelea care se apuca sa iti dea sfaturi in magazin sau pe strada cand te vad cu bebele care urla una-ntruna, desi nu stiu ce s-a intamplat in urma cu un minut?

 

 

 

Cum poti enerva o mamica?

(Partea I o poti citi aici)

(Intamplare din vacanta din Romania)

Nu stiu ce a avut Albert in acea dupa-masa, dar m-a innebunit. Am fost in Auchan, initial am luat un cos mare, dar dupa le-am vazut pe acelea cu masinuta, am zis ”Woaaa, ce tare! Hai ca il iau pe acesta ca o sa ii placa lui Albert!”. Eram mai incantata ca el, dar nu m-a tinut mult.

Tin sa va zic ca nu obisnuiesc sa ma uit de haine doar cu Albert, de haine ma uit cand e si sotul cu noi, ca el alearga dupa Albert si eu pot sa imi vad de ale mele.

In acea zi eram cu o mamica. Intram intr-un magazin cu haine, ca deh, Albert e in masinuta si are ocupatie. Ma opresc sa ma uit de o bluza si numai il vad cum iese pe ”geam”, ca na, la 1 an si 8 luni e mai interesant sa iesi pe o gaura decat sa ai mai mult spatiu, dupa care intra inapoi. Mai fac 3 pasi, iar iese, iar intra si se ascunde dupa haine. Ma uit la un tricou, iar hop afara, hop inauntru si cand esti mic si vezi margelute si tot felul de zorzoane, cum sa nu iti vina sa tragi de ele? Din fericire, chestiile care imi plac imi ies in evidenta si in 4 secunde vad 20 de bluze, asa ca am fost fercita ca am vazut un sfert din magazin. Iesim afara si pana la intrare in Auchan tot car-mar ca el nu mai vroia sa mearga cu masinuta, ci tot sa intre si sa iese, deci drama si suparari. M-am enervat si am luat cos normal, din acela care are loc si pentru copil. Bineinteles ca nu a vrut acolo si cat am stat prin Auchan i-am distras atentia cu jucarii si am alergat prin magazin.

Cand am ajuns la legume, sa vezi distractie!. O ia la fuga. Unde? La o familie ce manca si care avea cos cu masinuta. ”Hai, Albert! Ma scuzati!”, luat pe sus, urlete, tipete, fugit inapoi, recuperat copil, iar zbatut, fuguta cu el in alta parte sa nu mai vada masinuta. Albert al meu aparent intelegator se plimba, dupa care iar o ia la fuga. Sa mooor! Cu chiu cu vai ajungem la casa si numai bine ca vad intr-o parte cosuri cu masinuta si zic hai sa-i satisfac puiului de om dorinta dupa ce platesc.  Credeam ca se potoleste, ca vrea in masinuta, dar iar sus-jos, sus-jos, urlete, ca faceam doi pasi si ne opream.

M-am enervat, l-am luat pe Albert in brate care urla de nu se mai oprea si ne indreptam catre iesire. Acolo era un stand cu o tanti ce vindea ceva, nu mai imi amintesc ce, si incepe draga de ea ”O, dragul de el ce plange. Dar de ce plange?” Lasati-l in masinuta!”, ”Plange ca vrea in masinuta, dar de fapt nu vrea, ca tot se urca si coboara!”, ”Dar puneti-l in masinuta, dragul de el, uitati ce plange!”. Deja incepea sa ma enerveze tanti si iar zice de masinuta. Grabesc pasul sa nu o mai aud ca ii ziceam de sanatate, mamica cu care eram ii zice ”Lasati-o ca stie ce face!” si tanti plictisita iar se auzea cum imi dadea sfaturi. Bine ca m-am grabit sa nu o mai aud.

Mi se par foarte aiurea fazele acestea. Se apuca Xulescu sa imi zica ce sa fac cand habar nu are situatia si cand n-am nevoie de ajutor. Cand am, crede-ma ca-l cer. Si stii ce mi se pare mai deranjant? Se baga nenea sau tanti in seama o data, de doua ori, dar altii vad ca o tot continua cu ale lor. Pana nu le zice careva de ma-sa, cred ca nu o sa taca in timp util.

Eh! Faze de rahat.

Daca iti place sa ma citesti, sustine-ma cu un Like pe Aventurile lui bebe si cu Subscribe pe vlog. Merci!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *