web analytics
Noi in Anglia

Romania dupa 1 an de Anglia

Romania-dupa-1-an-de-Anglia
sursa foto: wallcoo.net

Cum e Romania dupa 1 an de Anglia? Sunt de 4 zile in Romania si ultimele zile au fost fara evenimente, insa am inghitit in sec inca din aeroport. Am avut parte de cateva faze ”dragute” in nici 48 de ore.

 

 

 

 

Ce s-a intamplat? Incep povestile de la coada la cap si las intamplarea cu aeroportul pentru articolul urmator.

Merg la mall in Auchan sa iau ceva de mancare. In timp ce bagam produsele in plase, vine o domnisoara la mine si avea o mapa cu ceva foi si un pix, banuiesc ca era ceva sondaj. Imi zambeste, ma saluta, ma uit sa vad ce tine in mana si imi zice daca pot sa raspund la cateva intrebari ca nu dureaza mult. Ii zic ”Ma grabesc, scuze.”, la care ea ”In fine.”. Eram cu bebele, in spate vreo 4-5 oameni la rand, ii raspund frumos si ea imi tranteste replica. Imi tot imaginez o englezoaica spunand ”Whatever.” si ma apuca rasul.

Nu pot sa nu compar si nu zic ca Anglia e perfecta si ca englezii sunt perfecti, deoarece chiar nu e asa, dar mi-ar placea sa vad ca in Romania oamenii se respecta intre ei indiferent de cum arata, de cum sunt imbracati si de ce job au.

Ma trage Albert de mana in Benvenutti. 2 sau 3 angajate stateau pe partea stanga si nici un ”Buna ziua!”, nimic, dar analiza din cap pana-n picioare bineinteles ca mi-au facut-o. Sper ca s-au uitat bine si au vazut cele doua cosuri de pe tâmplă si s-au grețălit un pic. In Anglia m-am simtit bine din punctul acesta de vedere. Poti sa te imbraci in ton cu moda, sa fii pe langa la capitolul fashion, sa fii verde in cap, ca nimeni nu-ti are treaba.

Am fost la pediatra si iau taxiul sa ma intorc acasa. Stateam relaxata cu Albert pe bancheta din spate si numai il vad pe sofer ca deschide geamul si incepe sa injure o soferita ca a schimbat banda in ultimul moment. Da-i cu injuraturi, gesticulat si explicatii de ce e proasta respectiva de la volanul masinii. M-am simtit ca-n Romania. 😀

E mult scuipat pe jos, nu doi stropi albi, ci flegme serioase. Am trecut pe langa doua cupluri cu doi copii si numai aud in timp ce-i depaseam cum isi tragea domnul mucii pana-n gat ca sa aiba cu ce impodobi trotuarul. Da, stiu, gretos, dar macar nu mai mancati in seara asta.

Vreau sa am parte de o sedere zen in tara. Nu ma plictisesc daca n-am parte de evenimente, serios.

Ah! Imi place in Romania si mi ciuda.

P.S.: Daca ti-a placut articolul, un Like la pagina Aventurile lui bebe conteaza mult pentru mine. Merci!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *