web analytics
Franta

Cum a fost concediul in Franta?

A fost genul acela de concediu in care cu doua zile inainte nu stiam unde vom merge: Franta sau Belgia si Olanda? Intr-un final am ales Franta si ca o patita ce sunt, n-am spus la nimeni ca am plecat, dar am dat de stire o data ce ne-am vazut acolo.

concediu-in-franta

Cum a fost concediul in Franta?

Primul contact l-am avut cu autostrazile private, asa ca m-am simtit jefuita: 3 euro, 5 euro, 1.5 euro si pana am ajuns la hotel, am platit vreo 15 euro, daca nu mai bine.

Am avut parte de ”prime dati”: am mancat scoici, am comandat un platou de branza si vin, am fost pentru prima data intr-un magazin in care se vindea numai branza si vanzatorul avea o fata foarte creepy de criminal in serie si bineinteles ca am cumparat branza mucegaita, am vizitat un castel din 1060 construit de William Cuceritorul, ne-am plimbat pe stradutele Caenului, am vizitat cateva orasele din nordul Frantei si am vazut case mari, spatioase si strazi inguste, am vizitat Versailles, am vazut catedrala Notre-Dame, ne-am pllimbat pe Champs-Élysées, am fost cu batobusul si am vazut Turnul Eiffel.

Cateva poze din Caen:

Prima data cand am mancat scoici
O parte din castelul din Caen
Muzeul de arte frumoase
”Wow, cum arata!”, am spus atunci si gandesc si acum
Sotul si-a comandat salatata. Ce m-am distrat cand am vazut portia 😀

Dupa Caen am mers in Versailles ca sa vizitam castelul si bineinteles ca am fost impresionata. Este imens, este frumos, picturi pe tot peretele, candelabre, gradini, este foarte mare si ai nevoie de mai mult de o zi pentru a vedea tot.

Daca nu vrei sa stai la coada, in partea stanga este o casa de bilete si costa 10 euro in plus biletul cu prioritate.

castelul-de-la-Versailles
la castelul de la Versailles
la-castelul-de-la-versailles
la castelul de la Versailles
la-castelul-de-la-Versailles
la castelul de la Versailles

vizita-in-Franta

Dupa Versailles, am ajuns in Paris si eram mega excited pana am dat de traficul din Paris si am spus ca oamenii acestia sunt sinucigasi. Asa fericita am fost dupa ce am parcat masina, deoarece pentru mine a fost un adevarat stres sa vad motociclisti, biciclisti, scuteristi cum se bagau intre masini. E groaznic si crede-ma ca nu exagerez. In legatura cu parcarea, cand cauti hotel, sa cauti si loc de parcare, ca daca nu vei da o caruta de bani pe parcare.

Mi-a placut hotelul la care am stat si chiar acum mi-am amintit de liftul vechi 😀 . Cladirea este din secolul XVII, la 5 minute de mers pe jos de Notre Dame, iar receptia este pe ton vechi si sofisticat, asa ca mi-a ajuns la suflet de cum am intrat. Ne-am distrat cu liftul, deoarece era ceva nou pentru noi: era pe stil vechi si pentru o persoana. Am vazut asa ceva doar in filme.

Si acum, Parisul 

Fromage
notre-dame
Notre-Dame
Muzeul Louvre

piramida-de-la-louvre

concediu-in-franta

concediu-in-franta

Mi-a placut Parisul si in locul in care am facut poza, erau tineri care dansau, altii care cantau, altii care faceau scheme cu mingea, mi s-a parut asa deschis si plin de viata. Sotul s-a enervat cand a vazut ca au ingradit turnul si tin sa iti spun ca a fost prima oara pentru mine cand am ajuns in Hard Rock Cafe. Era trecut de  10 seara si era o mama cu fetita si din acest punct, francezii mi-au parut mult mai deschisi decat englezii. Lumea se imbraca frumos, nu chiar toata lumea, dar am vazut niste papusi de 20 de ani si mi-am amintit si eu de cei 20 de ani ai mei cand purtam fuste scurte. Oricum, m-a trezit putin Parisul si am plecat din Franta cu o pereche de cizme lungi, care trec de genunchi si desi nu sunt, imi par extravagante 😀 . Visam la o astfel de pereche de mult timp, dar am zis ca n-are rost daca le port doar o data pe an, doar ca Parisul a umplut paharul si am zis fuck it 😀 .

aventurile-lui-bebe

P.S.: Daca iti place blogul, sustine-ma cu un Like pe Facebook, Follow pe Instagram si Subscribe pe Youtube. Bye!!! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *