web analytics
Parenting

Ce fel de mamica vreau sa fiu

 

mamici perfecteTuturor ne-ar placea sa fim mamici perfecte, dar stim ca acest lucru nu este posibil. Mi-ar placea si mie sa fiu calma tot timpul, cand explic celui mic sa priceapa din prima, sa am solutia perfecta pe moment, dar stiu ca nu se poate. Chiar daca nu pot fi perfecta, am unele pretentii de la mine si nu vreau sa ma dezamagesc. Ceea ce imi cer nu e greu si rezulta din felul in care am fost crescuta, din ce am vazut si auzit si din conversatiile mamicilor de pe Facebook 😀 .

1. nu te voi jigni

Nu inteleg de ce unele mamici isi fac copiii prosti, tampiti, cretini. Mi se pare foarte urat si chiar daca aceste cuvinte sunt spuse la nervi, nu le gasesc scuza. Copiii tin minte si sunt afectati de un astfel de limbaj. V-am zis aici ca dadeam meditatii unei fetite. Ea invata singura, era inteligenta, dar uneori mai uita cate ceva sau cand faceam exercitii noi, se mai intampla sa nu se descurce la fel de bine. Perfect normal, din punctul meu de vedere, dar nu si dupa ma-sa, care o facea proasta si zicea ca nu invata de fata cu mine. Imi venea sa o lovesc pe femeia aceea, cand scotea astfel de cuvinte pe gura.

2. nu te voi compara

”X invata asa bine, a luat 10. Tu de ce ai luat numai 8?” sau alte note magice. ”Ai vazut ca Y se arunca in cap?”, tu de ce nu te arunci? Nu stiu daca pe voi v-au comparat parintii, dar mama dupa fiecare nota trebuia sa imi aminteasca ca X e mai destept ca mine. Din fericire, nu am ajuns invidioasa, ciudoasa sau frustrata ca nu sunt la fel de buna ca X si nu m-a interesat ca altii luau note mai bune, doar ca mi-ar fi placut sa nu fiu certata si insultata pentru un 7- oricum nu a fost ultimul. Shit happens, you know?

3. ce iti place?

Voi pune intrebarea aceasta des, deoarece vreau sa stiu ce simte cel mic si cand e mic si cand va avea 20 de ani.

4. nu ma voi indoi de ideea ta

Si nu voi rade de aceasta. Are o idee? Pot sa il ajut? Cu cea mai mare placere. Exceptii: traficul de carne vie, droguri, prostitutie, etc.. Ati prins ideea 😀

5. iti voi spune ”nu”

Atunci cand e cazul. Voi incerca eu sa reformulez cat de mult pot, dar nu pot sa evit ”nu”-ul la nesfarsit. Nu raman copiii cu sechele, serios 😉

6. ce s-a intamplat?

La gradi, scoala, liceu. Imi pasa de cum se vor comporta educatoarea, invatatoarea si profesorii. Nu vreau ca si copilul meu sa fie lovit, criticat sau facut intr-un anumit fel de un cadru didactic sau de adulti.

7. nu ma voi sacrifica
O mamica zicea ca si-a sacrificat tineretea. Foarte urat. Nu zic, va fi mai greu la inceput, dar nu consider ca imi voi sacrifica timpul, tineretea, cariera pentru a avea grija de copilul meu. Voi lua alegerile care ma fac pe mine fericita si care nu vor avea un impact negativ asupra sotului si a lui bebe. Alegerile mele care ii afecteaza, automat ma vor afecta si pe mine, asa ca daca voi renunta la ceva, va fi pentru ca asa doresc eu. Voi vrea, nu voi sacrifica.

8. ce-i prea mult strica
Si aici ma refer la poeziile pe care copiii le ”invata” fara a sti ce zic. Ii voi lua jocuri care sa ii dezvolte imaginatia, logica, memoria, il voi invata poezii, dar nu il voi transforma intr-o moara stricata.

9. Putin televizor

Sa va uitati la clip, merita 😉 Are subtitrare in romana.

10. Multumesc, sarut mana, scuze

Vreau ca si bebe meu sa zica ”multumesc” atunci cand se iveste ocazia, sa zica ”sarut mana” unei doamne sau domnisoare si sa nu ii fie rusine sa isi ceara ”scuze” atunci cand greseste.

Si ar mai fi multe de zis…

mamici perfecte

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *