web analytics
Noi in Anglia

Alarma de incendiu din bucatarie

alarma-de-incendiu-din-bucatarie

Ieri a sunat alarma de incendiu din bucatarie ūüôā .¬†Multumesc sotului ca m-a facut sa verbalizez ieri un ”ce naiba?!” si chiar i-am zis ca ce bine e ca avem alarma de incendiu.

Alarma de incendiu din bucatarie

Sotul vrea sa isi puna niste cartofi la prajit, a dat drumul la foc, tigaia cu ulei era pe foc, s-a incis, a facut un fumalau si a inceput ”bip, bip, bip”. Sunete din acelea de la care te doare mai apoi timpanul, dar mai bine sunete puternice decat sa arda ceva in casa.

Ii mai zic sotului ca uneori vorbeste prostii. Se bosumfla cand ii spun asta. Ieri mi-a confirmat:

eu: -Ce bine ca avem alarma asta de incendiu!

el: -Ce-i asa bine?

eu: -Poftim?!

el: -Atata piuie ca ramai cu dureri de cap.

eu: -Dar macar nu iei foc.

Gluma-i gluma, dar chiar mi se pare super ok ca in Anglia casele au alarma de incendiu. Avem in bucatarie si sus in hol. Unde stateam inainte aveam si extinctor si o pelerina speciala cu care te puteai acoperi in caz de incendiu. In tara ar arata rau sa ai un extinctor in bucatarie, ca nu se potriveste cu mobila…

Ce ne-ar fi de folos in casa in caz de incendiu?

Un extinctor pentru fiecare nivel al casei. Extinctoarele pot fi de mai multe feluri, dar extinctorul cu pudra uscata este cel mai potrivit pentru locuinte. Nu poate fi folosit daca ia tigaia foc, de exemplu, dar poate fi folosit pentru echipamente electrice, metal, gaze si lichide inflamabile si materiale combustibile.

in-caz-de-incendiu

Pelerina de incendiu

Alarma de incendiu/ Detector de monoxid de carbon

Scara

Stropitoare pentru incendiu

 

P.S.: Daca ti-a fost de folos acest articol, nu uita sa dai un Like si pana data viitoare ne vedem pe Facebook, Instagram, Youtube!

Cum o minge ne-a costat 90 de lire:  Saptamana trecuta ne-a adus musafiri, ziua sotului si plimbare in Londra. Cand am timp vreau sa fac si un filmulet cu Londra, deoarece am filmat si am fost la Imperial War Museum si la Sea Life London Aquarium, dar pana atunci vreau sa povestesc cum o minge ne-a costat 90 de lire.

Mamico, iesi din zona de confort! Sa ies din zona de confort, huh? Sunt parinte, am nevoie de confort, ca n-am parte de confort! Noaptea primesc picioare-n somn, in parc tre’ sa fiu cu ochii-n patru ca fiu-miu se crede Spiderman, dimineata ma trezesc cu gatul sucit si cineva imi zice sa ies din zona de confort?

Cand am ramas blocata in baie: Cand mergem pe undeva si trebuie sa merg la toaleta, ma gandesc ca exista posibilitatea sa raman blocata in baie. Nu sunt genul care sa am tot timpul telefonul cu mine, mai degraba cand am telefonul cu mine, acesta n-are baterie sau mai are 6% si se intampla sa faca figuri si se stinge dintr-o data.

De ce mamicile nu au haine curate:¬†Femeile care inca nu au copil vor zice ‚ÄĚeu n-o sa ies niciodata din casa cu haina patata‚ÄĚ si bineinteles ca sunt mamici care fac exceptie, dar in acest articol vreau sa iti spun de ce mamicile nu au haine curate, de ce nu sunt in stare de fiecare data cand sunt afara cu bebele sa fie curate din cap pana-n picioare.

Ce olita sa cumpar? Am vrut sa-i cumpar olita lui fiu-miu ca cea pe care o avem ii este mica. Am  aflat si eu cu ocazia asta ca olita clasica nu este pentru orice fund de copil, ci pentru copii mai mici. Disperarea cand imi vine, dau un search pe google ca mai apoi sa raman paf. Exista atatea tipuri de olite, ca ma simt coplesita si n-am cum sa trec cu vederea si sa nu scriu despre ele.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *