web analytics
Sarcina mea

A doua vizita la medic

 

sursa foto: 123rf.com
sursa foto: 123rf.com

La screeningul de trimestrul I am ajuns la 3 luni si 2 zile. Atunci am aflat exact cat are bebe meu si l-am vazut din nou . La 12 saptamani si un pic chiar se vede 🙂 si spun acest lucru in ideea in care la primul control nu prea imi dadeam seama de forma lui, dar vedeam locul pe unde primeste papa si eram asa entuziasmata.

 

 

 

Pentru screening am fost la doctorul Muresan Bogdan la recomandarea doctoritei care se ocupa de sarcina mea, dar oricum as fi mers tot la el, deoarece am auzit lucruri bune. Cabinetul lui se afla in cadrul clinicii Premiere( fostul President) si cu ocazia asta am vizitat si interiorul cladirii si am cules ceva informatii.

Inainte de a merge la el nu stiam daca ma va face cu gel pe burtica sau va trebui sa renunt la pretioasa mea lenjerie, mai ales ca mergeam la domnul doctor, nu la doamna :D. Tin sa va zic ca mi-am luat fusta ca sa nu fiu nevoita sa umblu in fundul gol. Nu credeam ca ma va face cu aparatul pe  burtica, deoarece aveam o burtica mica de 12 saptamani, dar spre bucuria mea m-a facut cu gel. Cum aveam si ciorapi trebuia sa mi dau mai jos( sa poata sa ma dea cu gel, sa nu ma murdaresc), sa tin de ei, dar tot se ridicau pana cand am ajuns la un compromis cu acestia 😉 .  

L-am vazut pe bebe, se vedea bine, e frumos ca si parintii lui 🙂 , doctorul a tot masurat pe acolo si dupa aceea a tot inceput sa masoare bataile inimii. Le tot masura, iar le masura, ba masura pe o frecventa, ba pe alta si masura in continuare. M-am speriat atunci si ma gandeam sa nu fie ceva de rau, ca imi faceam tot felul de filme. Credeam ca termina mai repede, dar vreo juma de ora s-a tot uitat de bebe.

Pentru screening-ul de trimestrul I( pret 250lei) este nevoie si de dublu test, asa ca sa nu il uitati acasa 😉 . In urma controlului totul e in regula, mai trebuie sa iau aspirina microdozata( de 100-150mg), mi-a spus si sexul copilului, dar a zis ca asa crede el si ca inca nu poate sa stie sigur ca e prea mic. Am primit 3 poze si 6 foi de rezultate( scrie frecventa cardiaca, lungimea cranio-caudala, a femurului, circumferinta abdominala, craniana, etc.). Mai multe nu mi-a spus, deoarece rezultatele urmeaza sa fie  interpretate de doctorita. Eu astept controlul de saptamana viitoare si sa vedem ce spune doctorita.

Tin sa va zic ca m-am dus dupa ultimele analizele, cele facute la clinica ”minune”, care in loc de 150lei au ajuns la 410lei( articolul il gasiti aici), dar o sa va povestesc mai multe dupa cel de-al treilea control. 

sursa foto: 123rf.com
sursa foto: 123rf.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *