web analytics
carti-pentru-copii
Carti si jucarii

10 cărți pentru copii de citit în vacanța de vară

Băiețelul meu a citit 10 cărți pentru copii în această vacanță de vară. Lui îi place să citească( să o țină tot așa), așa că la începutul vacanței am fost la bibliotecă și la un car boot sale( târg de vechituri) în Anglia. La bibliotecă aveau o provocare pentru copii: să alega 6 cărți pe care să le citească în vacanța de vară, iar după ce vor înapoia cărțile, vor primi un certificat și o medalie.

Am ales un set de cărți cu dragon, care avea fix 6 cărți. Super! La car boot sale am mers de distracție: să vedem cum mai este, ce mai este, poate găsim ceva, mai ales că în ultimii trei ani n-am mai fost la un car boot sale, motivul fiind covid. Puteți vedea ce am găsit în videoul de mai jos( va mai urma unul; aboneaza-te la canalul meu de youtube și activează clopoțelul de notificări pentru a fi la curent cu videourile pe care le postez), dar printre lucrurile cumpărate se numără și cărți. Unele dintre ele le-am adăugat la această listă de 10 cărți pentru copii de citit în vacanță de vară.

10 cărti pentru copii de citit în vacanța de vară

  1. George and the Marvellous Medicine( George si miraculosul sau medicament), de Roald Dahl
  2. The Twits, de Roald Dahl
  3. The Tree House Collection, cartea 13- Storey Treehouse( Copacul cu 13 etaje)
  4. The Dragonsitter’s Castle
  5. The Dragonsitter’Island
  6. The Dragonsitter’s Party
  7. The Dragonsitter to the Rescue
  8. The Dragonsitter Trick or Treat
  9. The Dragonsitter Detective
  10. The Beauty and the Beast( Frumoasa si bestia)

Preferata băiețelului meu a fost 13- Storey Treehouse sau Copacul cu 13 etaje. Cartea este voluminoasă, dar este sub forma benzilor desenate.

Cărțile din colecția The Dragonsitter a spus că i-au plăcut și sunt scrise sub forma unor scrisori.

I-au plăcut foarte mult George and the Marvellous Medicine și The Twits. Roald Dahl a început să fie autorul nostru preferat. Acum câteva luni i-am citit eu că poveste înainte de culcare The BFG sau Marele uriaș prietenos și mi-a plăcut foarte mult. Am văzut că Roald Dahl este și autorul cărții Matilda (am văzut filmul când eram mică și am fost impresionată), așa că Roald Dahl ne este la suflet

The Beauty and the Beast i-a placut. A văzut și filmul așa că știa la ce să se aștepte.

Ar mai fi citit, dar a rămas fără cărți la bunici. Acestea au fost cărțile aduse din Anglia pentru vacanța de vară la bunici cu excepția cărții Frumoasa și bestia. Nu am putut aduce foarte multe, deoarece am venit cu avionul și nu îmi surâdea ideea.

Care a fost cartea preferata a copilului tau vara aceasta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *