web analytics

Sunt mamica si atat!

sursa foto: sheknows.com
sursa foto: sheknows.com

Trec prin acea faza in care simt ca sa fiu doar mamica nu e suficient, deoarece ma uit la cei din jur, din pacate. Prietenele mele au job, fostii colegi au job, toata lumea are job. Si eu? Eu stau acasa cu bebe. Parca ar trebui sa fac mai mult, dar am inceput sa ma intreb daca eu chiar vreau acest lucru sau ma simt presata acum ca am inceput sa ma compar?

 

Ma intreb daca totusi n-ar trebui sa imi caut un job ca mamicile de care dau ba se intorc la munca dupa 6luni sau 1an, ba mai fac inca un copil. Si eu? Eu as vrea sa stau cu bebe acasa pana ce face macar 2 ani, sa stie sa vorbeasca un pic, sa imi poata spuna daca i se intampla ceva la gradi’ si momentan nu vreau inca un copil(peste o luna, doua, poate imi schimb parerea, cine stie?). Cu presiunea asta din capul meu am ajuns sa ma intreb, daca sunt o lenesa, ca doar stau acasa cu Albert si nu fac nimic toata ziua(cum cred unii), doar ma joc si o mai dau pe limba lui(stiu ca nu e bine pentru bebe). Dupa trag aer imi piept si imi zic “stai chill, concediul de maternitate e de 2 ani, deci pana atunci stai pe fundul tau si ai grija de Albert”.

Mai vorbesc cu prietenii pe Facebook, mai imi zic oful si gasesc linistitor raspunul: “de ce vrei job? Albert inca e mic, il cresti pe bebe”.

Nu stiu de ce ma agit atata, poate pentru ca ma si intreaba lumea “si dupa mergi la job?” si eu sunt in capul meu “fuuuck, stop it, nu mai ma stresa, ca habar n-am ce job o sa imi gasesc aici, ca as vrea in domeniu, dar engleza mea nu e de proficiency. Da, si asta e stresant, dar dupa mai aud oameni ca nu vorbesc corect si prin curaj 😀 (exemplu: prezenta unul un eveniment si a zis childrens).

Am impresia ca atunci cand mergi la un interviu, intervievatorul se asteapta sa fi facut o gramada de chestii. “Ce ai facut in ultimii 2/3 ani?” “Am nascut si mi-am crescut copilul.”. “Numai atat”, se gandeste ala, “nici o activitate, nimic, nimic, hm…”(Imi place sa gandesc in locul altora 😀 )

Se pune mult prea mult accentul pe cariera, femeie de cariera, femeie de succes, de parca ne-am rata viata, daca nu ajungem cineva. Sa ajungi cineva inseamna sa ai o pozitie, chiar daca nu faci bani, ci doar sa ai o pozitie. Nu ti se pare aiurea? Mi se pare trist…

Tot referitor la oameni, la societate, mai e mentalitatea aia ca daca Xuleasca are 2,3, 5 copii si sta acasa, e lenesa, intretinuta si sta pe banii sotului. Pfuai, mor! 😀

Noi, mamele, mai ca respiram aer deageaba pentru unii, din simplul motiv ca nu lucram.

Articolul acesta imi prinde bine. Vreau sa zic cu zambetul pe buze “Sunt mamica si atat!”. La o adica, nu ma intretii, tu, Popescule! 😀

Daca ti-a placut articolul, un Like la pagina Aventurile lui bebe conteaza mult pentru mine. Multumesc!

P.S.: Citeste si alte articole de pe blog ^_^

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *