web analytics

Si ce mai afli daca vrei sa mergi la un curs de parenting

M-am inscris la un curs de parenting in Anglia si la acest curs, o data inscrisa, nu incep doar prin a face prezenta la seminar, ci primul pas este vizita acasa.

curs-de-parenting

Din proprie experienta, am vazut ca persoanele cu o anumita specialitate care lucreaza cu copiii nu isi prezinta specialitatea si dupa ce ti se dau informatii peste informatii, iti dai seama ca habar n-ai cu ce se ocupa persoana respectiva. Asta am patit si cu aceste doamne: bat la usa, se prezinta, numele se uita un-doi, bineinteles, iti spun ca sunt de la cursul de parenting si dupa aceea incep sa vorbeasca cu tine. Ok, ok, esti de la curs, dar dumneavoastra tineti seminarul sau va ocupati de actele dinaintea seminarului? Sunteti trainer, sunteti social worker, sunteti office assistant, sunteti psiholog, ce sunteti?

Trainingul este oferit de catre primarie, gratuit parintilor cu copii sub 5 ani, ceea ce mi se pare foarte frumos si de folos, daca vrei sa urmezi un astfel de curs, doar ca eu as mai fi vrut sa aflu cine o sa vorbeasca cu noi.

Ce mai afli daca vrei sa mergi la un curs de parenting in Anglia

Englezii chiar nu prea vorbesc o a doua limba. Una din tipe era, ”wow, vorbesti asa bine engleza, ce mi-ar placea si mie sa stiu si sa vorbesc o a doua limba” si eu, in loc sa spun un ”multumesc” si sa continuam discutia, am spus ”multumesc, dar si germana si un pic de franceza, ca am invatat-o in liceu, dar aceea n-o prea mai stiu”. Asa, umflate-te in pene, Alexandra, umfla-te in pene! Crede-ma ca n-am facut-o cu aceasta intentie si depinde de cum privesti, ca pana la urma asta e realitatea: cu scoala si liceul din Romania(ok, depinde si de scoala si liceu), cel putin o limba straina stii.

Unii oameni care sunt specialisti si lucreaza cu copiii sunt nebuni. Mi se pare foarte creepy, cand vad ca vorbesc normal dupa care vorbesc cu gura larg deschisa, tot un zambet. Prima data am crezut ca zambetul e natural, dupa care mi-am dat seama ca e fortat si e creepy rau. Si eu zambesc cand vorbesc, daca imi vine. De obicei sunt draguta, apoi dupa discutie ma intreb de ce am fost asa draguta. Cunosti sentimentul? 😀

Ti se va da un chestionar care trebuie completat pe loc. Urasc sa completez sau semnez foi pe loc, probabil ca m-am uitat la prea multe filme, si arata in genul:

ii atrag atentia de fiecare data la ceva gresit 1 2 3 4 5 6 7 izbucnesc o data si bine dupa ce a facut mai multe prostii

Decat genul acesta de chestionar, mai bine un chestionar deschis, fara numerotare pe care parintele sa-l aduca la prima sedinta. Partea nasoala la chestionarele numerotate este ca sunt relative, iar raspunsurile depind si de starea celui pe care o completeaza si ce ganduri ii mai trec prin minte. De exemplu, sa zicem ca intreaba:

copilul asculta 1 2 3 4 5 6 7 copilul nu asculta

Ultimele doua saptamani, de exemplu, Albert s-a comportat exemplar in familie. De la scoala mi se zice ca  nu asculta. Cand are dracusorii lui, face prostie dupa prostie, nici o tactica de parenting pe care o stiu nu ajuta, dar asta se intampla rar. Copilul de obicei, asculta in casa, dar cand e afara, de cele mai multe ori ma ignora.

Pe bune, ma gandeam in timpul chestionarului, daca tot bifez ”nu prea”, doamnele acestea poate nu mai imi ofera loc la curs. In sensul ca daca totul e ”nu prea” si tu ca parinte esti bine, dupa ce naiba mai vii la curs?

M-au distrat unele intrebari:

  • esti o persoana cheerful?- Cine e cheerful tot timpul? Oamenii pe pastile.
  • trantesti usile? Mai, chiar nu le trantesc, dar asa imi vine… Daca era raspuns deschis, scriam ”nu le trantesc, dar dupa ies la tigara”.
  • am pofta de mancare? De zece ani mananc o data, de doua ori pe zi. Acesta e stilul meu. Unul de la 5 mese, daca scade la 3 mese poate zice ca nu mai are pofta de mancare, dar o persoana ca mine, la ce sa mai reduca? 😀 Dar uite, in ultimele doua saptamani, am mancat de m-am ingrasat 2kg 😀

Am aflat ca aceste tips&tricks nu includ ”naughty step”, adica sa mearga sa stea pe scara cand nu e cuminte. Asta cu naughty step am vazut-o saptamana trecuta cand am fost in Wales, erau de vanzare decoratiuni cu tot felul de mesaje, printre care si unul cu ”naughty step” si mi-a ramas in minte. Si totusi sunt curioasa, la ”naughty step” i se spune mai nou ”time out” pentru ca suna mai bine 😀 sau chiar nu va fi in tips&tricks oferite?

Vizita a durat 20 de minute, am aflat ca ne vom uita la filmulete si ca vom discuta pe baza lor, ni se vor da teme de casa, in sensul sa aplicam o strategie timp de o saptamana, asa ca sunt curioasa cum vor fi. Pe de alta parte mi se pare un mare bullsh*t, dar inainte de a sari la concluzii, vreau sa merg la cursurile respective si dupa aceea sa trag o concluzie. In Anglia, aceste cursuri sunt la mare cautare, cel putin asta am auzit din mai multe parti, eu sunt sceptica momentan, dar vom vedea dupa 🙂 .

Si acum, sa ne distram 😀

 

P.S.: Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa ma sustii pe Facebook, Insta si YouTube ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *