web analytics

A fost creat uterul artificial!

uter-artificial
sursa foto: marthalynnkale.com

Oamenii de stiinta din Philadelphia au creat un uter artificial pentru bebelusii nascuti prematur. Stii pe ce a fost testat?

Uterul artificial a fost testat pe miei prematuri si a fost un succes pentru toti cei 8 miei nascuti prematuri care au fost crescuti in acest uter.

Dupa saptamana 23, rata de supravietuire a bebelusilor creste cu 9.5 la suta pentru fiecare saptamana petrecuta in burtica, asa ca uterul artificial le-ar da bebelusilor sansa la o viata sanatoasa.

Bebelusii nascuti prematuri intampina diferite dificultati in a manca, respira, in a se lupta cu infectiile, insa cu ajutorul unui astfel de uter, bebelusii prematuri vor putea creste armonios fara probleme de sanatate.

De abia astept ca si oamenii de stiinta sa mai faca teste, imbunatatiri si ca acest uter artificial sa salveze vietile bebelusilor prematuri.

 

 

Ne vedem zilnic pe Instagram, saptamanal pe YouTube si vorbim in fiecare zi pe Facebook asa ca, daca iti plac articolele mele, fii alaturi de mine pe aceste canale de social media!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *