Ieri am avut o saptamana de cand bebe e acasa cu noi, de cand suntem mai fericiti si mai obositi. A fost o saptamana noua pentru noi, cu iubire, ore putine de somn, colici si laptic. 

Ce facem cand bebe are colici? I-am dat ceai pentru colici( stiu ca unele mamici ma cearta) si dupa am luat ceva picaturi. Bonnisan se numesc. Buuun. Pe acele picaturi scrie ca se dau la nou-nascuti 5-10 picaturi de 3 ori pe zi. Mie mi se pare cam mult. I-am dat doua. Dupa doua minute a luat somn Albert Patrick al nostru de a dormit 4 ore. Ieri, iar i-am dat doua picaturi, dar cred ca il durea cam tare burtica, ca a durat mult pana a adormit…  

sursa foto: hdwallpapers.in

Parerea mea e ca picaturile astea ii drogheaza( nu-mi vine alt cuvant) pe micuti. Am intrebat doctorul de familie( e o ea) cat trebuie sa doarma un nou-nascut. Mi-a zis ca 20 de ore. Al meu sta treaz mai bine de 6 ore… Daca i-as da picaturi dupa fiecare masa, cred ca ar dormi 22 de ore 😀 . Mi-a scris pe o foicica ca pe langa Bonnisan mai pot sa-i dau ceva picaturi. Bonnisan sa-i le dau in prima parte a zilei, celelalte in a doua parte ca sunt mai tari. Nu inteleg: de ce sa-i dau picaturi dupa fiecare masa, daca bebe nu are colici? 

Stiu ca sunt mamici care nu le dau nimic copiilor, doar lapte. Eu nu pot. E alegerea fiecareia. Nu pot sa il las sa planga doua-trei ore. La inceput nu ma lasa sufletul, iar acum nu ma lasa sufletul si nervii. Noi ii dam doar cand il doare tare burtica si trec mai mult de 20 de minute de plansete. Atunci primeste 2 picaturi. Nu stiu daca sunt bune picaturile astea. N-am de unde sa stiu, deoarece parerile sunt impartite. Unii medici zic ca sunt bune, altii ca nu, unele mamici sunt pro, altele contra. E alegerea parintilor.

Acum sunt in faza cand am grija ce mananc. In ziua cand l-am adus acasa, am mancat, draga de mine, multe cirese. Noaptea a inceput sa planga. Plangeam si eu cu el. Atata m-am certat si mi-a parut de rau… Sincera sa fiu, habar nu aveam ca nu am voie atatea chestii… Doctorita a zis ca atata timp cat ii dau lapte de la mine, am voie fructe si legume doar fierte. Mie nu-mi vine sa cred. Alt medic imi zice sa nu imi fac probleme, ca depinde de copil. Alt medic zice sa am grija doar primele doua saptamani si dupa pot manca ce vreau. Eu ce sa mai inteleg? 

Albert Patrick al nostru

Albert Patrick al nostru