web analytics

Părinții care divorțează deoarece nu se mai înțeleg

parintii-care-divorteaza-deoarece-nu-se-mai-inteleg

Știi ce îmi este greu să accept? Părinții care divorțează deoarece nu se mai înțeleg. Am să dezvolt subiectul pentru a întelege la ce ma refer.

Părinții care divorțează deoarece nu se mai înțeleg

Îmi este greu să înțeleg și să accept că oamenii divorțează din acest motiv, deoarece nu mi se pare suficient de puternic. Până acum câțiva ani credeam că oamenii divorțează dacă se înșeală, se bat, există dependența de alcool, droguri sau jocuri de noroc, fură unul de la celălalt, dar de câțiva ani am început să aud și motivul cum că nu se mai înțeleg.

Doi oameni aleg să se căsătorească deoarece se iubesc, se înțeleg foarte bine și vor să își continue viața împreună, dar ghici ce? Peste câțiva ani încep să nu se mai înțeleagă, se contrazic, se ceartă, văd că nu are rost să își mănânce nervii săptămânal și aleg să o ia fiecare pe drumul lui. Deși înțeleg teoria și știu cât de enervant și cât ne consumă certurile, tot nu pot să accept neînțelegerea dintre parteneri ca motiv de divorț.

Nu știu câte casnicii merg strună, dar crede-mă că mi-ar plăcea să meargă toate. Aproape cu toții părem că trăim într-o bulă roz când vine vorba de relații și pentru mine devine confuză treaba cu certatul. Cât e normal să te cerți? Cât e considerat mult să te cerți? Cât s-au certat oamenii care au ajuns să divorțeze, după spusele lor și să luăm ca fiind adevărat, pe motiv că nu s-au înțeles? Într-adevăr, unii se despart pentru că nu se mai înțeleg, dar la alții intervin și alte motive, dar aleg să se rezume la lipsa înțelegerii.

În urmă cu un an sau doi vedeam relaxat subiectul acesta. Vorbeam cu o colegă și amândouă eram pe principiul “dacă te tot cerți cu cineva, te desparți, nu mai stai să îți mănânci nervii și să ajungeți să va dați în cap”. Da, dacă cei doi nu sunt căsătoriți, sunt perfect de acord, dacă sunt și nu au încă copil, situația este mai dficila, că doar nu alegi să faci un copil cu cineva cu care te cerți foarte des și din cauza căruia te consumi, dar dacă mai e și un copil la mijloc, ce faci? Divorțezi că va certați o data sau de două ori pe săptămână?

Acum doi ani am scris un articol, De câte ori divorțezi într-un an?, și am zis să-l recitesc, să văd cât de des ne certam atunci. Culmea e că atunci ne certam zilnic și acum ne certăm o data, de două ori pe săptămâna. Sunt plăcut surprinsă!

Noi, certăreții, ar trebui să fim ca două lebede: să ne dragalim, să fim împreună și să avem grijă de familie. Mai puțină încăpățânare și mai multă înțelegere, mai puțină ceartă și mai multă iubire!

Daca ti-a placut articolul, Părinții care divorțează deoarece nu se mai înțeleg,

poate iti plac si canalele de socializare unde ma gasesti, Facebook, Instagram si YouTube. Ne vedem data viitoare!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *