web analytics

Multumesc si sarut mana

sursa foto: trendseve.com
sursa foto: trendseve.com

In ziua de azi nu mai aud ”multumesc” din partea copiilor. Parintii mei m-au invatat ca atunci cand primesc o bomboana, o ciocolata, un cadou sa spun ”multumesc” si nu mi se intampla nimic rau dupa aceea: nu ma durea limba, nu ma loveam la deget, nu mi se lua inapoi ciocolata. De ce in ziua de azi parintii nu isi mai invata copiii sa spuna ”multumesc”? 

 

Odata am dat meditatii unei fetite si de fiecare data cand ii dadeam pauza ii ofeream ceva: ciocolata, banana, portocala, alune, depinde ce aveam. Niciodata nu a zis un ”multumesc”/ “merci”, nici cand o serveam, nici cand pleca. Fetita avea 8 ani, era singurul copil pe care il meditam si am prins drag de ea.

Ti s-a intamplat sa mergeti in vizita, sa dai ciocolate la copii si acestia sa nu zica ”multumesc” nici in prima vizita, nici in a doua, nici in a treia?

Am intalnit si copii respectuosi, dar si copiii din familii bune care nu spun nici un cuvant dupa ce primesc ceva, de parca li se cuvinte. Ei sunt copiii, nu inteleg ca poate pana si o ciocolata, doua poate reprezenta un efort pentru musafiri, dar parintii stiu acest lucru si atunci de ce nu isi invata copiii sa spuna ”multumesc”?

Eu am fost invata cu ”sarut mana”, dar il foloseam tot timpul. Mai scapam un ”sarut mana” doamnei invatatoare, pe vecini ii salutam tot timpul cu aceste cuvinte si cred ca m-am mai scapat si cand eram in liceu de am vazut pe strada un profesor.

Daca voi avea baiat, il voi invata cu ”sarut mana”, deoarece e frumos cand o persoana de gen masculin de orice varsta saluta o femeie in acest fel. Imi place cand ma duc cu sotul la cumparaturi si cand ajungem la casa el o saluta pe casierita cu ”sarut mana”, chiar daca ea are 20 de ani.

Daca voi avea fata, inca mai ma gandesc. Pentru copiii, oamenii in varsta sunt cei de peste 20 de ani 🙂 , nu cei trecuti de 60, 70 de ani. Daca o voi invata cu ”buna ziua” de mica, poate ii va fi mult mai usor sa renunte la ”sarut mana”. Cine stie? Dupa cum am zis, trebuie sa ma mai gandesc.

Multumesc ca ma citesti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest