web analytics

Despre haine eco-friendly inainte de 2018

haine-eco-friendly

De cativa ani am o problema cu materialele hainelor si sunt atenta la ce cumpar si acum ma gandesc sa trec la o alta etapa, si anume haine eco-friendly, deoarece industria modei grabite, “fast fashion”, este pe locul doi in poluarea planetei, asa ca vreau sa fiu mai atenta pe ce dau banii.

De cand m-am mutat in UK vad in magazine gen H&M, Primark, Newlook haine peste haine, reduceri peste reduceri si materiale care lasa de dorit. In fiecare magazin daca cauti gasesti haine din material ok, doar ca aceste brand-uri care vand haine la 5£, nu isi platesc angajatii din China nici cu minimul pe economie, angajati care lucreaza cu mult peste programul de 8 ore si le place poliesterul, materialul din plastic care dupa ce a fost ingerat de pestisori ajunge la noi in organism.

Asa ca, unul dintre planurile pentru 2018 este sa fiu mai atenta in firma cui pompez bani si sa ma imbrac eco-firendly. Cand o sa gasesc firme pe net care vand produse de calitate la pret decent, voi scrie un articol, deoarece la prima vedere, toate sunt foarte scumpe: bluze in cazul bun la 40 de lire, pantofi la 300 de lire, o pereche de pantaloni de sport 70 de lire. Pretul este un lucru care ma deranjeaza, deoarece aceste haine eco-fiendly ar putea fi vandute la pret mai mic, dar unele firme vor sa profite si pun niste preturi foarte mari.

Tu ce iti propui pentru 2018?

Afla mai multe:

Fast Fashion: Environmental and Social Impact

How your clothes are poisoning our ocean and food supply 

Is fast fashion a real problem?

Film: “The true cost”

sursa foto: textiletoday
sursa foto: textiletoday

Ne vedem data viitoare, iar pana atunci pastram legatura pe Facebook, YouTube si Instagram! Bye!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest