web analytics

De cate grame de zahar are nevoie un copil?

am pus o poza cu bebe si fructe, deoarece mi mila de copiii indopati cu ciocolata doar pentru poza sau vizualizari pe youtube
am pus o poza cu bebe si fructe, deoarece mi mila de copiii indopati cu ciocolata doar pentru poza sau vizualizari pe youtube

Se stie ca noi, adultii, consumam mult mai mult zahar decat ar trebui si ne-am obisnuit cu asta, insa cand vine vorba de copilul nostru, am putea arunca un ochi pe eticheta, caci zaharul nu e sanatos.

 

 

 

 

 

De cate grame de zahar are nevoie un copil?

Copiii intre 1-3 ani ar trebui sa consume 4 lingurite de zahar sau 17 grame.

Copiii intre 4-8 ani au nevoie de 3 lingurite de zahar pe zi. La aceasta varsta, copiii consuma 1600 de calorii pe zi, din care 130 de calorii ar trebui sa fie din zahar. Da, mai putin, deoarece trebuie cuprinse toate necesitatile nutritionale si sunt puse la dispozitie mai putine calorii pentru zahar.

Copiii mai mari si adolecentii ar trebui sa consume 1800-2000 de calorii pe zi si au voie intre 5-8 lingurite de zahar.

Atunci cand cumpar iaurt, daca e un alt tip de iaurt fata de cel pe care-l cumpar de obicei, ma uit pe eticheta sa vad cat zahar are. Evit sa ii cumpar cu fructe sau alte arome, dar sunt dati cand mai am doar iaurt cu fructe in frigider din cauza sotului. Ciocolata iar evit sa ii dau, ii dau un sfert dintr-o patratica cand cedez si cateodata primeste baton cu cereale pentru copii care e super dulce si mananc un sfert din el, sa nu manance atata zahar. Chiar mi se pare greu in ziua de azi sa eviti zaharul, ca se gaseste in orice, din pacate.

Daca ti-a placut articolul, un Like la pagina Aventurile lui bebe conteaza mult pentru mine. Merci!

Citeste si:

De cate grame de proteine are nevoie un copil?

De cate grame de grasimi are nevoie un copil?

Exemple de grasimi ”bune” sau nesaturate

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest