web analytics

Daca vrei sa te muti in Londra

 

sursa foto: weheartit.com
sursa foto: weheartit.com

În acest articol am să îți pun cât sunt chiriile în Londra, cum se găsesc job-urile și de câți bani tre’€™ să ai la tine să poți supraviețui până îți găsești job. Am vești bune pentru cei care știu să conducă.

 

 

 

Pe scurt

În Londra sunt scumpe chiriile. Cel mai avantajos ieși dacă stai într-un shared house sau apartment, adică ai o cameră dintr-o casă sau dintr-un apartament, iar bucătăria și baia sunt la comun. Ca în cămin, dar mult mai bine. Prețul la cameră double e între 500-600lire pe lună și o cameră single costa cam 450lire pe lună. Dacă găsești coleg de cameră, poți împarți camera double 😉 .

Job-uri găsești dacă nu ești pretențios la inceput. Dacă vrei să lucrezi, găsești. Sunt agenții la care poți merge, îți lași C.V.-ul și ei o să îți găsească job. Ți-am zis, depinde de job.
Ce job-uri găsești repede aici? Dacă conduci, ai mare noroc. Te poți angaja la firme care închiriază mașini, șofer la pizza, la firme de curierat. Trag de tine cât pot, salariile nu încep de la 2000 de lire cum cred unii, dar contează că te descurci.

De exemplu, Europcar, firmă ce închiriază mașini, plătește 6.3lire/oră la început, după 6.5lire/oră(minimul la inceputul lui 2015),  foarte puțin pentru cât lucrezi, ești self-employed, lucrezi 10 ore și iarna mănânci frig, deoarece mergi după mașini pe un „scutero-motor”. Cam după trei luni, lumea pleacă de la firmă respectivă. Partea bună e că mereu au nevoie de șoferi 😀 Ne-a distrat un prieten. El zicea că-i Batman, că pentru el e mai ușor că n-are familie, nu l-a crezut pe A când i-a zis că-i greu. După o lună sau două a renunțat la job.

sursa foto: weheartit.com
sursa foto: weheartit.com

De câți bani ai nevoie?
E drumul, cazarea in jur de 500lire pe lună (in locuințele shared) sau mai puțin( daca imparți camera double), garanția( deposit) care e cât chiria( daca ai la cine sta la inceput, scapi de avans) si 100lire pentru mancare pe lună, plus benzina( cu mijloacele de transport in comun iesi scump, mai ales dacă tră’ să le schimbi).

Sfat: să stai in zona in care lucrezi. Trei luni de zile A a ajuns la 10 seara acasa și trezirea la 6 dimineata. Distractiv, așa-i?

Dacă ai facut calcule la suma de mai sus, nu uita ca o parte din bani merg pe benzină și poate mai pățesti faze de caca la firma sau mai iei o amendă.

Imi pun semne de intrebare cand văd ca unii vor sa se mute in Anglia, deși știu trei boabe de engleză și mai vrea și nevasta cu copilul să vină. Ok, sunt pro familie unita, chiar sunt, dar nu ințeleg cum se risca unii in asemenea hal.

Si in Anglia nu umbla câinii cu colaci în coadăƒ. Chiar nu umblăƒ.

Avantajul e că mâncarea e ieftină. Dar Doamne feri’ să ai nevoie de anumite servicii, că ai pus-o. Vino în Anglia cât n-ai copil, că grădinița privată e 500lire/lună.

Am să iti mai povestesc.

(Acest articol a fost scris de mine pe blogul xpresso.osirisdp.ro, blog care imi apartine, dar pe care nu mai sunt activa.)

P.S.: Daca ti-a placut articolul, un Like la pagina Aventurile lui bebe conteaza mult pentru mine. Merci!

sursa foto: weheartit.com
sursa foto: weheartit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest