web analytics

Cand altul e aiurit, dar tu pari aia aiurita

sursa foto: artzray.com
sursa foto: artzray.com

Cand m-am uitat la telefon la ora 10 si 20 aveam trei apeluri de la gradinita si un mail in care mi se zicea sa trimit neaparat ceva date ca sa poata aplica gradinita pentru cele 15 ore gratuite pe saptamana, ca daca nu trimit acum, ciuciu ore gratuite.

Povestesc un pic despre orele acestea ca sa intelegi urgenta. Dupa varsta de 3 ani fiecare copil are dreptul la 15 ore gratuite pe saptamana si pentru acestea aplica gradinita. De anul acesta, adica din 2017, au mai dat o lege prin care statul ofera 30 de ore gratuite, asta daca nu castigi peste 100.000£ pe an, dar pentru acestea trebuie sa aplice parintii. Orele gratuite bucura pe toata lumea, deoarece gradinitele private in Anglia sunt scumpe, de obicei intre 80-100£ pe zi si nici cele de stat nu sunt chiar moca, deoarece platesti in jur de 20£ pe 3 ore pe zi, asa ca orele gratuite sunt ca o mana cereasca pentru parinti si pentru copii.

Hai sa iti zic acum de ce par aiurita in viziunea lor. Scriu o lista cu buline sa fie mai usor de inteles:

  • in prima zi de gradi(jumatatea lui septembrie) mi-a dat sa completez niste hartii si m-a intrebat care imi este National Insurance Number(NINo). Nu il stiam si nu i l-am dat.
  • tot atunci mi-a dat acasa niste acte pe care sa le completez. Acele acte aveau sectiune pentru un NINo, deci de la un parinte, si acea sectiune era pentru 30 de ore, deci nu as fi completat-o. De fapt, am uitat de aceste hartii complet.
  • mi se da se completez la gradinita alte hartii, care erau de fapt hartiile pe care am uitat sa le aduc. Trebuie sa completez unde era subliniat cu marker portocaliu si am completat.
  • azi primesc disperata mail si telefoane ca trebuie neaparat NINo ca sa poata aplica pentru cele 15 ore gratuite.

Da, din cele mentionate mai sus par aiurita cu NINo asta, dar sa vezi ca nu e chiar asa.

  • am completat acte ca sa-l inscriu pe fiu-miu la gradi’. Erau toate trimise in iulie, am platit si garantie si costul pe luna si ce taxe mai aveau ei pe acolo. Scria negru pe alb ca va incepe gradi in septembrie, am primit confirmare de plata si ca va incepe intr-adevar din luna a noua. Aveau 1 luna jumate’ la dispozitie sa ceara NINo de la noi si ce mai vreau ca sa poata aplica pentru cele 15 ore. N-am primit nici un mail, telefon sau mesaj.
  • desi am uitat sa aduc inapoi actele, atunci cand mi s-a dat sa le completez din nou, nu era subliniat cu marker-ul portocaliu cum ca trebuia completata si sectiunea pentru 30 de ore sau macar sectiunea cu NINo. Am completat unde era subliniat, adica ce mi-au cerut.
  • Azi cer pe mail NINo de la ambii parinti si data noastra a nasterii. Deci dupa ce mi-a dat hartii de completat, aflu de fapt in ultima zi in care puteau sa aplice, ca nu era suficent doar NINo de la un parinte, ci de la ambii parinti. De ce naiba n-au cerut de la inceput NINo de la ambii parintii?
  • In ultima zi de aplicare mi-au cerut datele de care aveau nevoie.

Cu asta mi-am dat ochii peste cap pana la amiaz si da, am fost si eu aiurita, dar ei m-au intrecut. In rest totul este bine si vreau ca totul sa fie frumos in ceea ce priveste gradinita. Ce sunt? Mamica! Si ce vreau? Gradinita faina pentru copilul meu! Mi-am amintit de poza aceea cu femei desenate care nu stiu ce vor. O postez mai jos, dar sunt sigura ca ai mai vazut-o.

gradinita-in-Anglia

P.S.: Ne vedem pe Facebook, Insta si YouTube. O zi faina!

Si asa de final, postez urmatorul video, oricum se potriveste cu ziua 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit Us On YoutubeVisit Us On Pinterest